FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek Baszkföldön

Komoly erdőtüzek lobbantak fel a spanyolországi Baszkföldön. Volt, akit evakuálni kellett, a füst miatt pedig a légi forgalmat is korlátozzák.

Már legalább négy helyen ég az erdő a spanyolországi Baszkföldön. A lángok először vasárnap reggel csaptak fel Balmaseda település közelében – írja az Euronews.

A tűz már elérte a lakott területet is. 2 ház megrongálódott, 17 embert pedig evakuálni kellett – írja az Euronews.

A környező utakat lezárták a hatóságok, a forgalmat elterelték. A helyieket pedig arra kérték, hogy csukják be az ablakaikat, mert a füst belélegzése életveszélyes lehet.

Az erős szél miatt a lángok villámgyorsan terjednek.

A baszk kormány az egész autonóm területre kiadta a legmagasabbnál egyel gyengébb, narancssárga riasztást. A szél és a sűrű füst miatt a bilbaói repülőtér nem tud gépeket fogadni.

forrás: EuroNews 10-24

Előző cikk

"Fára lehet mászni" a román kormány árplafonjától

Következő cikk

Trófeamustra BekénypusztánStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…