FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Spanyol erdőtüzek pusztítása

A Spanyolország keleti részén lévő Castellon tartomány erdőtűz által sújtott területeire látogatott Pedro Sanchez miniszterelnök. A környéken csaknem 20 ezer hektárnyi terület perzselődött fel 140 kilométeres körzetben.

Az Euronews tudósítása itt nézhető meg.

Sanchez méltatta a tűzoltásban résztvevők munkáját és bejelentette, a Miniszterek Tanácsa kedden jóváhagyhatja, hogy minden érintett spanyol területet katasztrófa sújtotta területté nyilvánítsanak.

„Tavaly az erdőtüzek körülbelül 51 ezer hektáron pusztítottak, idén viszont már eddig csaknem 300 ezer hektárnyi területet égettek fel az országban – mondta a spanyol miniszterelnök, aki arra is emlékeztetett, hogy az erdőtüzek miatt 270 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

EFFIS Heti összesített leégett területek – Spanyolország (2022-09-03)

Az észak-portugáliai Vila Realban vasárnap kitört tűz három aktív fronton ég tovább. A lángokat több mint 450 tűzoltó próbálja eloltani 8 repülőgép támogatásával. A tüzek miatt vasárnap több autóutat is lezártak, melyeken azóta a forgalom újraindult.

forrás: EuroNews 08-22

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Csökkenő kereslet az építési faanyagok iránt

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 142., 2022/36.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések