FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek elleni védekezés támogatása

Tatárszentgyörgy, 2022. augusztus 19. A Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere segít a tűz oltásában a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter

Az Európai Bizottság 170 millió euróval javasolja támogatni az uniós költségvetésből az EU flottáját az erdőtüzek elleni fokozottabb védelem érdekében – jelentette be a brüsszeli testület szerdán.

A támogatás keretében az unió katasztrófavédelmi eszköztára 22 repülőgéppel, 4 helikopterrel, valamint több előre telepített földi csapattal rendelkezne a jövő évtől kezdődően. A flotta 2025-től tovább erősödne a repülőgépek és helikopterek gyorsított beszerzésével.

Az EU-ban egyre nagyobb kiterjedésű, gyakoriságú és intenzitású erdőtüzek pusztítanak. Uniós adatok szerint az erdőtüzek következtében leégett területek 30 százalékkal nőttek 2017, és mintegy 170 százalékkal 2006 óta.  

Ebben az évben az uniós katasztrófaelhárítási koordinációs központhoz 11 erdőtűzzel kapcsolatos segítségnyújtási kérelem érkezett. Az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül 33 repülőgépet és 8 helikoptert vetettek be Európa-szerte, amelyekhez több mint 350 tűzoltó csatlakozott a helyszínen.

forrás: EurópaiBizottság sajtóközleménye 10-05

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifa segély Kárpátalján

Következő cikk

Folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálásaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések