FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Folytatódik az erdősítés Székesfehérváron

Kétmilliárd forintból folytatódik az erdősítés Székesfehérváron, a munkálatok már el is kezdődtek az Alsóvárosi réten a Zöld Város – Fehérvár Tüdeje II. ütemben.

Az önkormányzat szerdai közleménye szerint a fejlesztéssel nagy területen hoznak létre zöld- és rekreációs területet, egyrészt szolgálva a városlakókat, másrészt ellensúlyozva a város iparának fejlődésével járó környezetterhelést. A mostani erdő- és parkfejlesztésben a rét egy részén – az értékes élővilágot rejtő természetes gyepfoltok megtartása mellett –  elültettek 868 park- és sorfát, emellett gyalogos ösvényt, sétányt, valamint parkolókat alakítottak ki.

Cser-Palkovics András polgármester a közleményben felidézte, hogy évekkel ezelőtt az Alsóvárosi rét egy ipari beépítésre ítélt terület volt, magántulajdonban. Ezt a Modern Városok Program segítségével a város megvásárolta, majd átminősítette zöldterületté, hogy ipari beruházás ne valósulhasson meg rajta.

A megmentett helyszín több mint 100 hektáros, ennek 30 hektárját érinti a mostani beruházás, a további 70 hektáros terület a szakemberek javaslata alapján teljesen érintetlen marad.

A tervek szerint a fejlesztést 2023 augusztusáig befejezik.

forrás: MTI 10-12, szekesfehervar 09-23

Előző cikk

Közös érdekek

Következő cikk

FELHÍVÁS erdőgazdálkodók, földhasználók, szakirányítók részéreStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések