FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közös érdekek

Együttműködési megállapodást írt alá az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény dísztermében, október 19-én, szerdán. Páli Zoltán ezredes, a katonai szervezet parancsnoka és Majoros Gábor, a cég vezérigazgatója is „hatékony összedolgozásra” számít.

Szép, de nem hivalkodó miniceremóniára került sor a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteményben szerda délelőtt, amikor Páli Zoltán ezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnoka és Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója aláírta azt a keretmegállapodási szerződést, amely közös együttműködésre sarkallja az aláíró feleket. Az egykori magyar királyi 17. honvéd gyalogezred laktanyájának csodálatos fabútorokkal ékesített dísztermében Páli Zoltán ezredes ismertette a kapcsolatfelvétel körülményeit: „a megállapodásról körülbelül két-három hónappal ezelőtt döntöttünk, előzményként pedig az említhető, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága 2019-ben már együttműködési megállapodást kötött az Országos Vadászkamarával. Ennek az indíttatására a honvédelmi nevelési referensünk megkereste azt a székesfehérvári civil vállalkozást, amellyel együttműködési megállapodást tudunk kötni, és amely támogatni fogja a honvédelem ügyét a közeljövőben.” Hozzátette, meggyőződése szerint manapság a honvédelem ügye össztársadalmi érdek, amelyből mindenkinek ki kell vennie a részét.

A keretmegállapodást három pont köré szervezték: az első az Önkéntes Tartalékos Rendszer, a toborzás, a második a honvédelmi nevelés támogatása, a harmadik pedig az ingatlanhasználat. Páli Zoltán ezredes emlékeztetett arra, hogy a Vadex szervezésében, a Soponyai Ökocentrumban, az előző hónapban megrendezett 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj katonái a székesfehérvári megyei toborzókkal együtt vettek részt. „Ezen az ötezer fős nagyrendezvényen kiemelt látogatottsága volt a toborzópontnak, ahol az Önkéntes Tartalékos Rendszer szolgálati formáit, illetve a szerződéses és a hivatásos szolgálati formát mutattuk be” – véleményezte. Mint fogalmazott, a honvédelmi nevelés kérdéskörében is számítanak a Vadex-re, például a szóban forgó soponyai helyszínen honvédelmi táborokat rendezhetnek az elkövetkezendő nyarakon, amelyek igény esetén akár a társaság „Ismerd meg a vadászokat!” elnevezésű nevelési programját is magába foglalhatná. Páli Zoltán ezredes az ingatlanhasználatról szólva arról beszélt, hogy a Vadex biztosította őket, a kezelésükben lévő lőtereket felmérik, majd rendelkezésükre bocsátják szerteágazó kiképzési programjaikhoz.

MH6TVE_Vadex (1)

Majoros Gábor vezérigazgató valóban nagy megtiszteltetésként és örömként jellemezte az ezredes megkeresését, mivel a Fejér megye legnagyobb erdőgazdálkodójának bemutatott céget a honvédelmi oktatás felkarolása iránt „maximálisan elkötelezettnek” tartja. A cégvezető hozzátette: „az általunk kezelt állami erdőterületek, valamint az általunk működtetett közjóléti területek és az erdei iskolamozgalom, ahol közel háromezer kisiskolást látunk vendégül évente, széleskörű lehetőséget biztosít az együttműködésben foglaltak megvalósítására.”

Az együttműködés sikerére vonatkozó kérdésünkre Páli Zoltán ezredes azt felelte, hogy a most megkötött együttműködési megállapodás nagy mértékben segíteni fogja a munkájukat, Majoros Gábor vezérigazgató pedig úgy fogalmazott, hogy reményei szerint „hatékony együttműködésnek” néznek elébe.

forrás: honvédelem 10-19

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyászhír - Csendes József [61]

Következő cikk

Folytatódik az erdősítés Székesfehérváron



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…