FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifával nyerészkedett, lebukott

Közel 9 milliót csalt ki áldozataiból kamu tűzifával, két tatabányait is átvert a gyanúsított. A pécsi nő tárgyalása a Tatabányai Járásbíróságon 19-én, szerdán 13 órai kezdettel folytatódik a csalás büntette miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 36 éves, pécsi illetőségű nő 2019 január és 2019 októbere között különböző internetes felületeken és újságokban tűzifát hirdetett eladásra. A nő a hirdetésekre jelentkező sértettektől a megrendelt tűzifa ellenértékét, valamint a házhozszállítás díját az előre kérte.

A sértettek a megadott bankszámlára be is fizették a kért összegeket. A vádlott a megvételre kínált tűzifával azonban valójában nem is rendelkezett, sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt arra, hogy az előre kifizetett megrendeléseket teljesítse.

Az ügyészség indítványozta, hogy a visszaeső pécsi nőt a Tatabányai Járásbíróság öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra ítélje.

A nő a bűncselekmény elkövetésével 38, az ország különböző településein élő – köztük két tatabányai – sértettnek okozott kárt. A károkozás összértéke 8 millió 700 ezer forint volt. A legsúlyosabb anyagi veszteség egy albertirsai megrendelőt ért, aki 540 ezer forintot utalt át az elkövető bankszámlájára.

forrás: KEMMA 10-18

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Barkácsolás határok nélkül

Következő cikk

VárosFa - 90 fa ültetése TatánStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…