FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ukrajna – tűzifagyűjtés engedéllyel

A bizagro.com.ua írása szerint a háború miatt nehéz tél elé néz Ukrajna, az emberek máris tömegesen szerzik be a tüzelőt, ám sokan nem tudják, hogy az erdőkben tilos, büntetendő cselekmény engedély nélkül tűzifát gyűjteni.

Szerhij Vlaszenko helyettes környezetvédelmi miniszter szerint duplájára nőtt az idén a tűzifa iránti kereslet. Saját szakállára azonban senki ne menjen az erdőbe tüzelőt gyűjteni, mondja a miniszter. Azt az erdészeti törvény 69. cikke értelmében csakis az adott területen illetékes erdészet hatósági engedélyével teheti meg az állampolgár. A magántulajdonban lévő erdőkben a tulajdonos engedélyével és külön hatósági engedély nélkül lehet saját célra tűzifát gyűjteni vagy erdei gyümölcsöket, gombát szedni.

A hatályos törvény értelmében minden kidőlt és kiszáradt fa az ukrán állam tulajdona, ezért szabad csak engedéllyel hazavinni azokat. Ellenben nem szükséges engedély a rőzse, elszáradt növények, az avar gyűjtésére.

A portál megjegyzi, hogy a jogszerűtlenül történő tűzifa gyűjtése és hazavitele 102-től 238 hrivnyáig terjedő pénzbírságot von maga után. Az erdő fiatal fáiban, új telepítéseiben okozott kár 1020 és 1530 hrivnya közötti pénzbüntetéssel járhat.

forrás: KárpátHír 10-24

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A biomassza projekt történelmet írt

Következő cikk

Tűzkár helyreállítása a Bükk-fennsíkon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések