FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Precízen gyalult fatermékek az ERDÉRT-től

A BAR-1.1.1-21-2021-00037 számú pályázat keretében üzembe állítottak egy WINTER Timbermax 4-20F típusú négyfejes gyalugép, melynek 2022. októberi indulásával az ERDÉRT a gyalult termékek előállításában nagyfokú kapacitásbővítést tud megvalósítani.

A gép egyszerű működése, a megmunkáló szerszámok felhasználóbarát szerelése garantálja a kezelői és a vevői igények magas szintű kielégítését.

A gépen gyártott – gerenda, palló – termékeket pontos mérettartás jellemzi, ami a technológiának köszönhető szinte bútorminőségű felületet eredményez. Az ERDÉRT a technológiai fejlesztésnek köszönhetően elkezdte a nagy felületi minőségű, speciális szelvényméretű gyalult fatermékek gyártását.

Az ERDÉRT új termékei az esztétikai élményen túl a felületkezelés gazdaságosságának köszönhetően is népszerűek lesznek az építőipar, faházkészítők és az építkezők, felújítók körében.

A munkába állított négyfejes gyalugép alapvető technikai paraméterei:

A maximális megmunkálási keresztmetszet: 200 x 200 mm!

Gyalulási szélesség:                       min. 20 mm(!) max. 200 mm

Gyalulási magasság:                       min. 8 mm(!) max. 200 mm

Legkisebb hossz:                             590 mm

Legnagyobb hossz:                        12.000 mm

Méretpontosság:                           +- 0,05 mm

A pályázat részletei: https://www.erdert.hu/BAR2021ERDERT

(x) ERDÉRT-TUZSÉR Zrt.

Előző cikk

30 éves az RS Bútor

Következő cikk

Paliszander Házivásár 2022.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…