FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőreform Kárpátalján

Fontos döntés született, amely a következő évtizedben átalakítja a kárpátaljai erdőipar jövőjét: Ungvár vált három megye erdőgazdaságának központjává.

Az erdőreform részeként létrejött a Kárpáti Erdészeti Hivatal ungvári központi irodával, amely a kárpátaljai, a lembergi és az ivano-frankivszki erdőgazdaságokat egyesíti.

„Sokat dolgoztunk azért, hogy elérjük ezt az eredményt. Végre tájékoztathatjuk erről a lakosságot. Az állami vezetés Kárpátaljai hadiállapot alatti teljesítménye, a gazdasági növekedés, a térség végrehajtó hatóságai működésének hatékonysága, valamint a kedvező társadalmi-politikai és gazdasági klíma alapján döntött így. Rendkívül nehéz volt a harc azért, hogy a nyugati erdőgazdálkodás központjává váljunk. Azonban soha semmit nem adtak nekünk könnyen. Most új feladat előtt állunk: az erdészeti ipar reformjának végrehajtása a teljes ukrán koncepció keretein belül. Nincs kétségem afelől, hogy sikerülni fog” – közölte Viktor Mikita, a megyei adminisztráció vezetője.

A Kárpáti Erdészeti Hivatal vezetője Volodimir Bedzjan lett. A tisztviselő Zsitomir megyei származású.

forrás: kárpát.in.ua

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Miről mesélnek a Dráva menti kutak?

Következő cikk

Elindult a WOOD Circle



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések