FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fakitermelési rekord Ukrajnában

A kitermelt tűzifa mennyisége rekordot döntött Ukrajnában és jelentősen meghaladja a lakossági igényeket. Az erdészetek mintegy 260 ezer köbméter tűzifát termeltek ki országszerte, decemberben további 314 ezer köbméter fa betakarítását tervezik – tájékoztatott az ukrán állami erdészeti erőforrások ügynökségének vezetője.

Jurij Bolohovec elmondta, az állami erdészetek tűzifával látják el a keleti és déli országrészeket, és nagy mennyiségű tüzelőanyagot adnak át a hadseregnek.

“Nagyon feszült a helyzet az ukrán energiaszektorban. Nem zárhatók ki a legrosszabb forgatókönyvek sem. De az országot ellátjuk tűzifával. Idén az erdészetek mindent megtettek, hogy az ukrán állampolgárok melegen tarthassák otthonaikat” – fogalmazott a főosztályvezető.

Az év eleje óta már több mint 2,44 millió köbméter fát értékesítettek. A raktári készletek november közepén mintegy 187 ezer köbméter fát tettek ki. Az év végéig az erdőgazdaságok 1,1 millió köbméter fa értékesítését tervezik.

forrás: Kiszo 12-05

Előző cikk

Európa bükkösei szenvednek a szárazságtól

Következő cikk

Magyar innováció a városi fákért



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések