FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Fenyőfákat ajánlott fel a Bakonyerdő Zrt.

Idén is ajánlott fel fenyőfát a keszthelyi intézményeknek a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete. A várvölgyi telephelyről származó fákat önkéntesek és erdészek egyaránt segítettek elszállítani. A karácsonyfák nagy örömöt jelentettek mindenkinek.

A keszthelyi templomoknak vágják ki a fenyőfákat a Keszthelyi Erdészet várvölgyi telephelyén. A Bakonyerdő Zrt. minden évben ajánl fel több száz karácsonyfának valót azoknak az intézményeknek, akik a leginkább rászorulnak. A Keszthelyi Erdészettől idén keszthelyi és környéki templomok, idősotthonok és iskolák kaptak fát, összesen 35-t. A telephelyen már kevesebb fa található, de megkezdték az újraültetést. Az erdészek hangsúlyozzák, nem az erdőből vágják ki a fákat.

„Egy mezőgazdasági termékről, terményről van szó, így egy megújuló helyi termék az, ami karácsonyfának feldíszítésre kerül. Ezért meggondolandó, hogy az ember műfenyőt választja-e természetvédelmi meggondolásból. Hiszen az kőolajból általában tőlünk nagyon messze kerül gyártásra és úgy kerül ide szállítással. Nem biztos, hogy az a jobb megoldás a megújuló helyi termékkel szemben.” – ismertette Hoffmann Pál erdészeti igazgató.

A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikába 8-at, a Magyarok Nagyasszonya Plébániához 7 növényt választottak ki. Ezeket a napokban állították fel az oltárokhoz. A díszítésről később gondoskodnak.

„Ez a felajánlás, amikor megérkezik, frissen kivágottak a fák, mindig megszervezzük. Horváth Attila erdész segít ebbe nekünk, hogy valóban szép fákat kapjunk és valóban ez a templom Isten dicsőségét szolgálja. Az utolsó héten szoktuk feldíszíteni egy pár nappal. A díszítés annyit jelent, hogy egy izzósort kapnak a fák. Ehhez a szép gót templomhoz nem szoktunk szaloncukrot, angyalkákat rakni. A Szent Család csodálatos és ott mindig hoznak a hívek horgolt kis angyalokat, harangokat díszeket.” – mondta el Tál Zoltán plébános.

A fenyőfák közül kettő a főoltárhoz, kettő pedig a betlehemhez került. A plébániát is díszít egy-egy példány és rászorulók is kaptak. A karácsonyfák január 6-ig, vízkereszt napjáig maradnak a templomban.

forrás: KeszthelyTv 12-14

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A zöldek négy nagy hazugsága

Következő cikk

Magyar fára, faiparra szükség van!Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések