FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Német karácsonyfa van bőven

Idén is rengeteg karácsonyfa áll a fogyasztók rendelkezésére. Ez az eddigi jó időjárási körülményeknek köszönhető, mivel tavasszal alig volt veszélyes késői fagy. A növekvő termelési költségek, a bérek és a logisztika azonban nem teszik könnyűvé a mintegy 2000 németországi családi gazdaság számára, hogy a karácsonyfa-termesztés nyereségessé váljon.

A Német Karácsonyfa- és Vágottzöldség-termelők Szövetségének (Bundesverband der Weihnachtsbaum- und Schnittgrünerzeuger in Deutschland e.V. – BWS) és a Természetes Karácsonyfák Szövetsége (Verband natürlicher Weihnachtsbaum – VNWB) becslései szerint azonban a fogyasztóknak csak mérsékelt árkorrekciókkal kell számolniuk.

A szövetségek megbecsülték a 2022-es szezon árait

A két legnagyobb szövetség a Nordmann (jegenye)fenyők esetében 21-27 eurós, ezüstfenyők esetében 12-16 eurós, a lucfenyők esetében pedig 9-12 eurós méterenkénti árat jelölt meg. “A jövővel kapcsolatos aggodalmak és válságok ellenére szeretnénk, ha idén senkinek sem kellene fa nélkül maradnia. Ezért dolgozunk keményen azon, hogy garantáljuk a megfizethető fákat” – mondta, a VNWB elnöke.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum 09-30

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

360 Design Budapest

Következő cikk

KWH4.0 - Erdő és Fa 4.0 Kompetencia Központ



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések