FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fuss az erdész szemével – 7.

MÁR TELJESÍTHETŐ A TÉLI KIHÍVÁS! A “Fuss az erdész szemével!” téli instant körét már kitábláztuk és minden erdőben sportolót, kirándulót szeretettel invitálunk a teljesítésére.

A beküldendő fénykép témájának az ifjonc csertölgyekre esett a választásunk, akik még télen is magukon tartják az elszáradt, megbarnult leveleiket, ezzel is kitűnve a fák sűrűjéből.

Fotóforrása: www.hobbikert.hu

Biztosan Ti is észrevettétek már, hogy szinte hétről hétre más arcát mutatja az erdő. Él, lélegzik és a természet csodásan megkomponált szimfóniájában minden erdőlakó tudja, hogy mikor kell belépnie és meddig tart a szólama.

Az erdészek a természet karmesterei. Betéve tudják az erdőlakók összes kottáját és szinte együtt élnek a zenekarral.

Erdőjáróként akárhogy is figyelünk, sokszor nem látjuk meg azt, amire egy erdész azonnal felfigyel. Tudja mi, miért és mikor történik.

A „Fuss az erdész szemével!” kihívás sorozatot azért hívtuk életre, hogy kitágítsuk a természetben sportolók látóterét és olyan összefüggéseket és érdekességeket mutassunk be, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutunk.

A programról bővebben

Minden évszakban kihívással várunk Titeket. Budapest környéki erdőkben olyan instant terepfutó köröket jelölünk ki, amelyek telis-tele lesznek erdészetileg fontos érdekességekkel. Ezzel betekintést nyújtunk a kulisszák mögé, hogy teljesebb képet kapjatok a természet működéséről.

Az útvonalak tervezett hossza körülbelül 10 km lesz, amelyeket egyedi jelöléssel fogunk ellátni. Az ideiglenes turistajelzéseken található QR-kódokat beolvasva tájékozódhattok a programról és az aktuális feladatokról.

A kihívás

Minden alkalommal kapni fogtok egy feladatot, amit a kör teljesítése közben kell megoldanotok.  A feladatok az adott helyszínhez és az erdőben zajló aktuális életciklushoz fognak kapcsolódni. A kihívás a megadott időintervallumon belül bármikor teljesíthető.

Fotózz és nyerj!

Ha megvan a megfejtés, akkor nincs más dolgod, mint lefotózni és elküldeni nekünk. A beküldők között évszakonként 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki. 

7. KIHÍVÁS: TÉL BIATORBÁGY FELETT 

A kihívás időtartama: 2023. 01.10. 08:00 – 2023. 03. 15. 24:00

Kiinduló- és végpont: Biatorbágyi Viadukt , Forrás utca 

Táv: 13 km // 385 m+

Track: KATTINTS IDE!

Jelölés: QR kóddal ellátott, logózott ideiglenes irányjelzők

A kihívás:  A kör teljesítése közben fotózz le egy csertölgyet amin még rajta vannak a száraz levelei és küldd el a képet az erdeisportok@oee.hu -ra. 

Erdészeti érdekességek az útvonalon: KATTINTS IDE! 

forrás: OEE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei Vándortábor - percek alatt megtelt

Következő cikk

Erős növekedésű fafajok értékeStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Pintér Ottó Sándor [67]

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Pintér Ottó Sándor okleveles erdőmérnök, nyugalmazott erdészeti igazgató, az Országos Erdészeti Egyesület Kaán Károly-emlékéremmel…