FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fuss az erdész szemével – 9.

MÁR TELJESÍTHETŐ A NYÁRI KIHÍVÁS! A “Fuss az erdész szemével!” nyári körét a Budakeszi Vadasparkban már kitábláztuk és minden erdőben sportolót, kirándulót szeretettel invitálunk a teljesítésére.

A kihívás:  A kör teljesítése után készíts egy szelfit, amin látható a  Budakeszi Vadaspark bejárata felett magasodó, faragott szarvas és küldd el a képet az erdeisportok@oee.hu-ra. 

Biztosan Ti is észrevettétek már, hogy szinte hétről hétre más arcát mutatja az erdő. Él, lélegzik és a természet csodásan megkomponált szimfóniájában minden erdőlakó tudja, hogy mikor kell belépnie és meddig tart a szólama.

Az erdészek a természet karmesterei. Betéve tudják az erdőlakók összes kottáját és szinte együtt élnek a zenekarral.

Erdőjáróként akárhogy is figyelünk, sokszor nem látjuk meg azt, amire egy erdész azonnal felfigyel. Tudja mi, miért és mikor történik.

A „Fuss az erdész szemével!” kihívás sorozatot azért hívtuk életre, hogy kitágítsuk a természetben sportolók látóterét és olyan összefüggéseket és érdekességeket mutassunk be, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutunk.

A programról bővebben

Minden évszakban kihívással várunk Titeket. Budapest környéki erdőkben olyan instant terepfutó köröket jelölünk ki, amelyek telis-tele lesznek erdészetileg fontos érdekességekkel. Ezzel betekintést nyújtunk a kulisszák mögé, hogy teljesebb képet kapjatok a természet működéséről.

Az útvonalak tervezett hossza körülbelül 10 km lesz, amelyeket egyedi jelöléssel fogunk ellátni. Az ideiglenes turistajelzéseken található QR-kódokat beolvasva tájékozódhattok a programról és az aktuális feladatokról.

A kihívás

Minden alkalommal kapni fogtok egy feladatot, amit a kör teljesítése közben kell megoldanotok.  A feladatok az adott helyszínhez és az erdőben zajló aktuális életciklushoz fognak kapcsolódni. A kihívás a megadott időintervallumon belül bármikor teljesíthető.

Fotózz és nyerj!

Ha megvan a megfejtés, akkor nincs más dolgod, mint lefotózni és elküldeni nekünk. A beküldők között évszakonként 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki. 

9. KIHÍVÁS: NYÁRI KALANDOZÁS A VADASKERTBEN

A kihívás időtartama: 2023. 07. 16. 08:00 – 2023. 09. 17. 24:00

Kiinduló- és végpont: Budakeszi Vadaspark, főbejárat
Táv: 12 km // 275 m+

Track: KATTINTS IDE!

Jelölés: QR kóddal ellátott, logózott ideiglenes irányjelzők

A kihívás:  A kör teljesítése után készíts egy szelfit, amin látható a Budakeszi Vadaspark bejárata felett magasodó, faragott szarvas és küldd el a képet az erdeisportok@oee.hu -ra. 

Erdészeti érdekességek az útvonalon: KATTINTS IDE! 

forrás: OEE

Előző cikk

Halált okozó erdőtüzek

Következő cikk

Újabb tervezőstúdiót nyit az IkeaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések