FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

HS Timber pelletforgalmazóval karcsúsít

Wooden pressed pellets from biomass in old sack. Photo: Depositphotos

A HS Timber Group GmbH bejelentette a PelletsOne GmbH eladását az RWA Raiffeisen Ware Austria AG-nak. Az adásvétel lezárására 2023. január 20-án került sor, miután az illetékes versenyhatóság jóváhagyta a tranzakciót. A felek megállapodtak abban, hogy a szerződés pontos részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A PelletsOne egy bécsújhelyi székhelyű, pelletet forgalmazó vállalat Ausztriában, amely eddig kizárólag a HS Timber Group által gyártott fapelletet értékesített. A HS Timber Group már csak a pelletgyártásra fog koncentrálni. Ezt kizárólag a csoport fűrészüzemeiben keletkező fűrészüzemi melléktermékekből állítják elő.

A HS Timber Groupról

A HS Timber Group egy hagyományos fafeldolgozó vállalat, amely osztrák gyökerekkel rendelkezik, és erős gyökerekkel Közép- és Kelet-Európában, különösen Romániában. A vállalat fát dolgoz fel Németországban, Finnországban és Romániában, és ipari ügyfeleknek szállít a világ minden táján.

Az RWA Raiffeisen Ware Austria vállalatról

Az RWA termelőként, szolgáltatóként és kereskedőként tevékenykedik a mezőgazdaság, a technológia, az energia, az építőanyagok, valamint a ház és kert területén. Az RWA az ausztriai raktárszövetkezetek ernyőszervezeteként átfogó szolgáltatási palettát nyújt a fent említett területeken. Az RWA emellett számos részesedést és leányvállalatot működtet Ausztriában és egyes kelet-európai országokban, köztük Magyarországon is. A BayWával kötött stratégiai szövetség révén az RWA egy nagy nemzetközi vállalatba integrálódott.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HSTimber

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Csináljuk együtt – Másképp, mint mások! 3. rész

Következő cikk

IKEA - pótolja az orosz/fehérorosz faanyagokat




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version