FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Idén lesz 150 éves a TTJ

Az angol TTJ Timber Trades Journal (Fakereskedelmi Szaklap) a jeles mérföldkő megünneplésének néhány különleges módját tervezi, többek között egy 150. évfordulós különkiadást a május-júniusi számukban, valamint néhány ünnepi eseményt az éves TTJ Awards-on.

A TTJ első száma 1873. május 3-án, szombaton jelent meg, kezdetben kéthetente megjelenő újságként “a faimportőrök, kereskedők, vállalkozók, építők, bútorasztalosok, épületasztalosok, ácsok, zongorakészítők, csomagolóláda-készítők és minden fafogyasztó számára”.

A lap székhelye kezdetben a londoni Bartholomew Close-ban volt, majd a Benn Brothers kiadóvállalat részeként a Fleet Streetre költözött.

Abban az időben London volt a világ legnagyobb városa, és Viktória királynő uralkodott az angol trónon. Az ország több acélt termelt, mint a világ többi része együttvéve, és az autókat még nem találták fel.

A faárak emelkedtek – 1873 tavaszán akár 25%-kal is -, köszönhetően az erős keresletnek és a rossz téli időjárásnak, amely korlátozta a rönk kitermelését az erdőkben és a továbbutazás során.

“A kereskedelem nagyon sokat változott az elmúlt 150 évben” – mondta Stephen Powney, a TTJ szerkesztője.

“Az iparág szerkezete, a kínált termékek, valamint a faanyag vásárlásának és értékesítésének módja ma már nagyon másképp néz ki, mint az 1870-es években. Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a TTJ elérte ezt a mérföldkövet, és alig várjuk, hogy 2023-ban megünnepelhessük!”.

szerk/ford: Tóth János, forrás: TTJonline

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Készházak - robbanásszerű terjedés várható

Következő cikk

Faanyagvédelem hőkezeléssel




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version