FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifa: olcsóbb, mint a hatósági

A vállalkozó konyhakészen, feldarabolva hozza, a hatóságit rönkökben szállítják, amit utána fel kell aprítani (Fotó: a szerző)

Meghozták a tűzifát! Vállalkozótól vettük, piaci áron. Pont annyiba kerül, mint a hatósági, 30 ezer forint köbmétere. Ám ez a tűzifa konyhakész, fel van aprítva.

A gyertyán tűzifa hatósági ára 30 ezer forint. Amint most megtapasztaltuk, a keménylombos tűzifa piaci ára is pont ugyanennyi. Azonban míg a hatóságit felvágatlanul, hosszú rönkökben szállítják ki a vevőnek, addig a piacit felaprítva.

A Bakonyerdő balatonfüredi kirendeltsége csak olyan nagy daruskocsival tudta volna hozni, ami nem fér be az udvarunkba, ezért lerakták volna a kapu előtt, ami, lévén, hogy a fő utcán lakunk, közlekedési akadályt jelentett volna az arra haladóknak. És ami egyáltalán nem mellékes, duplájába került volna a szállítása Balatonfüredről Lovasra, mint a Bakonyból.

Most azon gondolkodom, mire volt jó a hatósági ár elrendelése? Nyilván ezzel lenyomták a piaci árat, ami nekem, vevőnek nagyon jó. De azért így is sokkal drágábban jutottunk hozzá, mint tavaly. Tavaly februárban szállítással együtt 100 ezer forintba került öt köbméter tűzifa, idén szállítással együtt 180 ezer. Ez csaknem a duplája.

forrás: Bartuc Gabriella, VeszprémKukac 01-10

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

17. Faipar Napja – Köln

Következő cikk

Solidworks Országos Diákverseny



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések