FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A legbiztonságosabb Metsä üzem

A Metsä Fibre Lappeenranta fűrészüzemét választották a Metsä Group 2022-es év legbiztonságosabb üzemének. A díj odaítéléséhez a Metsä csoport 7 országban található mind a 34 termelőüzemét értékelték.

A legbiztonságosabb gyár kiválasztásának szempontjai a saját személyzet baleseti gyakorisága (TRIF), a külső partnerek baleseti gyakorisága (TRI) és a proaktív biztonsági munkában való aktivitás voltak.

“A Metsä Group az elmúlt években számos közös intézkedést hozott a biztonság javítása érdekében, és ezek most kezdenek megjelenni a mi és partnereink mindennapjaiban. Idén a Lappeenranta fűrészüzem teljesített a legjobban, amely a problémák megoldásához való következetes hozzáállásával és a proaktív biztonsági munka jó irányításával a legjobban teljesített” – mondta Ilkka Hämälä, a Metsä Group elnök-vezérigazgatója.

Lappeenrantában a biztonságról minden nap beszélnek. “A mi politikánk az, hogy ha a munkát nem lehet biztonságosan elvégezni, akkor azt leállítjuk, és megtervezzük a biztonságos munkavégzés módját. Ezt az elvet mind saját alkalmazottaink, mind külső partnereink alkalmazottai elfogadják” – mondja Anssi Meuronen, a Lappeenrantai fűrészüzem vezetője.

A Lappeenrantai fűrészüzem már több mint két éve, azaz több mint 700 napja balesetmentesen működik. 2022-ben a Metsä Group egészénél a munkavédelem is jó irányba fejlődött, ami a legfontosabb biztonsági mutatókban is tükröződik: mind a távolléttel járó balesetek számát leíró LTA1 (2022-ben 5,2), mind a munkaóránkénti balesetek számát mérő TRIF (total recordable injury frequency) (6,7) csökkent az előző évhez képest.

“A Metsä Fibre-nél a biztonságos munkahely mindenkinek joga van. Célunk, hogy a Metsä Fibre minden alkalmazottja, valamint a szolgáltatóink munkatársai minden nap egészségesen hagyják el a munkahelyüket. Kompromisszumok nélkül dolgozunk a biztonság folyamatos javításán, ezért nemcsak saját alkalmazottainktól, hanem beszállítóinktól és partnereinktől is erős biztonsági szakértelmet követelünk meg” – mondta Ismo Nousiainen, a Metsä Fibre vezérigazgatója.

Metsä Group
A Metsä Group élen jár a biogazdaság fejlesztésében. A növekedésbe, a biotermékek fejlesztésébe és a fosszilis anyagoktól mentes jövőbe fektetünk be. Termékeink alapanyaga a fenntarthatóan kezelt északi erdőkből származó megújuló fa. Az erdészeti ipar növekedési ágazataira összpontosítunk: faellátás és erdészeti szolgáltatások, fatermékek, cellulóz, csomagoló karton, valamint egészségügyi papír és zsírpapír.

A Metsä Group éves árbevétele megközelítőleg 7 milliárd euró, és 30 országban mintegy 9500 alkalmazottunk van. Nemzetközi vállalatcsoportunk gyökerei a finn erdőkben gyökereznek: anyavállalatunk a Metsäliitto Szövetkezet, amely több mint 90 000 erdőtulajdonos tulajdonában van.

Metsä Fibre
A Metsä Fibre a biotermékek, biokémiai termékek és bioenergia vezető gyártója. A világ legnagyobb puhafa piaci cellulózgyártója és globálisan jelentős fűrészáru gyártója vagyunk. Kiváló minőségű termékeink iránt egyre nagyobb a kereslet, mivel a megújuló fa felelős alternatívát nyújt a fosszilis alapú anyagokkal szemben.

2022-ben forgalmunk megközelítőleg 3,1 milliárd eurót tett ki, és mintegy 1600 alkalmazottunk van. A Metsä Fibre a Metsä Group része.

szerk/ford: Tóth János, forrás: MetsäPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

KEFAG Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja

Következő cikk

Sikeres a Zalaerdő rajzpályázata




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Hartmann Tibor [83]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy HARTMANN TIBOR okleveles faipari mérnök, a FÜRLEMHO volt vezérigazgatója, 83 éves korában, türelemmel…
Exit mobile version