FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőkár megelőzés – felhívás módosult

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok megelőzése” című (VP5-8.3.1-17 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az alábbi pontokat érintik:

– A 3.3 Nem támogatható tevékenységek fejezet 4.) bekezdés módosítása alapján mikorrhizált csemetével végzett erdősítések esetében nem támogatható a 3.1.1.1 fejezet 6.) bekezdés b) pontja szerinti Lisztharmat elleni vegyszeres védekezés.

– A 3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások fejezet II. F. 7) és F. 13) bekezdéséből törlésre került az az előírás, hogy a Lisztharmat elleni vegyszeres védekezés és a Cserebogár pajor elleni vegyszeres védekezés tevékenységek vonatkozásában a Natura 2000 területen a támogatás igénybevételéhez természetvédelmi hatósági engedély szükséges.

– A 3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások II. fejezet F. 12) bekezdés módosítása alapján a 3.1.1.1 fejezet 6.) bekezdés c) pont ca) alpontja szerinti cserebogár pajor elleni vegyszeres védekezés esetében a TO hatálybalépésének évét követő harmadik évi kifizetési igénylés benyújtási időszak végéig kell a tevékenységet megvalósítani és a kifizetési igénylést benyújtani. A 3.1.1.1 fejezet 6.) bekezdés c) pont cb) alpontja szerinti „talajfertőtlenítő szer egyszeri kijuttatása” esetében a TO hatálybalépésének évét követő második évi kifizetési igénylés benyújtási időszak végéig kell a tevékenységet megvalósítani és a kifizetési igénylést benyújtani.

– A VI. Jogkövetkezmények fejezet 8.) és 9.) bekezdésében a hivatkozási pontok pontosításra kerültek.

– Az 5.1. A támogatás formája fejezet 6) bekezdésének módosítása alapján a 3.1.1.1 fejezet 6.) bekezdés c) pont ca) alpontja szerinti cserebogár pajor elleni vegyszeres védekezés esetében a kifizetési igénylést négy éven keresztül, évente, a mindenkori egységes kérelem rendeletben foglaltak szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. A 3.1.1.1 fejezet 6.) bekezdés c) pont cb) alpontja szerinti „talajfertőtlenítő szer egyszeri kijuttatása” esetében a kifizetési igénylést az elsőkivitel évében vagy az azt követő évben az egységes kérelem keretében lehet benyújtani.

– A 6.3. Az első kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek listája fejezet 3.) bekezdésének módosítása alapján Lisztharmat elleni vegyszeres védekezés és a Cserebogár pajor elleni vegyszeres védekezés vonatkozásában Natura 2000 területen nem szükséges a természetvédelmi hatóság engedélyét csatolni, ezért ez a bekezdés törlésre került.

– Az 1. számú melléklet (Fogalomtár) kiegészült az „erdőhöz közeli nyílt terep” fogalmával.

– A 2. számú mellékletben (Művelettípusok szakmai követelményei) módosultak a klímaállomás létesítésével kapcsolatos előírások.

– A Támogatói Okirat a felhívással összhangban módosult.

forrás: Pályázat.gov.hu 02-02

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magyar-szlovén agrárminiszteri találkozó

Következő cikk

Erdészeti szaporítóanyagok származási ajánlásai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések