FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Husqvarna részvényeket vett a Bosch

A Robert Bosch GmbH megállapodott a svéd Husqvarna AB tradicionális vállalat részvénytőkéjének mintegy 12 százalékának megvásárlásáról. A Husqvarnát a Nasdaq Stockholmon jegyzik. A részvényvásárlás célja a két vállalat közötti, már meglévő akkumulátorokat érintő együttműködés megerősítése.

A Husqvarna tulajdonában van a Gardena leányvállalat és annak Flymo márkája is, amelyek szintén partnerek a Bosch Power Tools Power for All Alliance” elnevezésű szövetségében.

“Következetes növekedési stratégiát követünk a végfelhasználóknak szóló üzleti tevékenységeinkben. Ez magában foglalja a meglévő együttműködések tőkebefektetéseken keresztül történő megerősítését is. A ‘Power for All Alliance’ egy sikertörténet, amelyet folytatni szeretnénk” – mondta Christian Fischer, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnökhelyettese, aki az energia- és épületgépészeti, valamint a fogyasztási cikkek üzletágakért felelős.

A “Power for All Alliance” szövetséget 2020 nyarán alapította a Bosch Power Tools és a Husqvarna leányvállalata, a Gardena az európai piacra, és ez az egyik első márkaközi akkumulátor szövetség, amely az egész háztartás számára kínál termékeket. A szövetségben jelenleg tíz márka vesz részt mintegy 100 szerszámmal, azzal a céllal, hogy a vásárlóknak széleskörű, márkák közötti 18 voltos rendszert kínáljanak. Tavaly óta a Husqvarna márka a “Power for All Alliance” elnevezésű szövetséget a kertészeti ágazat számára készült barkácstermékekkel is erősíti.

A Husqvarna jól pozicionált a piacon, többek között professzionális erdészeti és kertészeti szerszámokkal, az építőipar számára készült kis építőipari gépekkel, robotizált fűnyírókkal, öntözőrendszerekkel és csiszolószerszámokkal. A Husqvarna Forest & Garden, a Gardena és a Husqvarna Construction három üzletága jó gazdasági teljesítményt ér el a szerszámok, gépek és akkumulátoros megoldások terén.

A részvények megvásárlása a brazil trösztellenes hatóság jóváhagyásától függ.

szerk/ford: Tóth János, forrás: RobertBoschGmbH

Előző cikk

Bolygótüdők

Következő cikk

Faanyagvédelem digitalizálása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések