FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az EUSTAFOR új elnöke: Juha Niemelä Finnországból

Balról jobbra: Juha Niemalä, az újonnan megválasztott elnök – Piotr Borkowski, az EUSTAFOR ügyvezető igazgatója – Reinhardt Neft, az előző elnök

Az EUSTAFOR éves közgyűlése Juha S. Niemelát, a finn Metsähallitus főigazgatóját választotta az EUSTAFOR új elnökévé. Az EUSTAFOR 2023. március 7-én Brüsszelben tartott közgyűlése megválasztotta továbbá Georg Schöppl alelnököt (Österreichische Bundesforste) és a végrehajtó bizottság további nyolc tagját.

“Az EUSTAFOR nevében szeretném megköszönni Reinhardt Neftnek, hogy 8 éven keresztül nagy erőfeszítéseket tett az EUSTAFOR támogatása és irányítása érdekében, először 4 évig alelnökként, majd 2019-től 2023-ig elnökként. Véleményem szerint ezekben az években az EUSTAFOR fontos platformmá vált a tagok számára a tudás átadásához és ahhoz, hogy egységes állami erdészeti hangon szólaljanak meg az EU-ban és a páneurópai politikai döntéshozatalban” – mondta Juha S. Niemelä.

Emellett az egyik fontos stratégiai cél az lesz, hogy az uniós döntéshozók és a széles nyilvánosság számára fokozottabban kommunikáljon arról, hogy a felelősségteljesen kezelt európai állami erdők hogyan szolgálhatják a társadalmi igényeket az erdészeti közjavak gazdasági, környezeti és társadalmi szerepének kiegyensúlyozásával.

Ugyanezen az ülésen az EUSTAFOR 37. tagjaként üdvözölte az “Ukrajna erdei” állami erdészeti szakvállalatot.

Az EUSTAFOR tagjai – 26 európai ország állami erdeit kezelő dinamikus és hozzáértő szervezetek – rendszeresen összejönnek, hogy kicseréljék tudásukat és know-how-jukat, nemcsak egymással, hanem az erdészeti ágazat más érdekelt feleivel és az uniós döntéshozókkal is. Álláspontjukat az Európai Unió erdőterületének mintegy 1/3-án bevezetett sikeres és ellenőrzött szakértői gyakorlatra alapozzák. Konzultatív megközelítésük lehetővé teszi számukra, hogy releváns, értékes és megbízható hozzájárulást nyújtsanak az EU szakpolitikai fejlesztési folyamataihoz. Juha S. Niemelä úr Reinhardt Neft urat, a Bayerische Staatsforsten AöR. ügyvezető igazgatóját váltja. Neft úr lemondott az EUSTAFOR elnökségéről, amelyet az elmúlt négy évben töltött be, de továbbra is tagja marad a végrehajtó bizottságnak.

A végrehajtó bizottság további, kétéves időtartamra megválasztott tagjai: Österreichische Bundesforste (alelnök – Ausztria), Lesy České Republiky s.p. (Cseh Köztársaság), Office National des Forêts (Franciaország), Coillte (Írország), Lasy Państwowe (Lengyelország), ROMSILVA (Románia), Riigimetsa Majandamise Keskus (Észtország), Sveaskog (Svédország) és ANARF (Olaszország).

Forrás: EUSTAFOR

Magyarország részéről az Agrárminisztérium az EUSTAFOR tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Együttműködik a Jókai Általános Iskola és a Nyíregyházi Erdészet

Következő cikk

KSH: fogyasztói árak +25,4%-on



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések