FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bioalapú faanyagkutatás és termékfejlesztés

A Metsä Group és a Kemira megállapodott abban, hogy 2027-ig közösen fejlesztenek ki egy új, megújuló, az erdészeti iparhoz kapcsolódó terméket vagy nyersanyagot. Nagy ipari szereplőként a vállalatoknak jó lehetőségeik vannak arra, hogy csökkentsék az erdészeti ipar értékláncának környezeti hatásait.

“A Metsä Group egyik stratégiai fenntarthatósági célja 2030-ig az, hogy a termelésünk során ne keletkezzenek fosszilis kibocsátások, és termékeink 2030-ra teljesen fosszilis anyagoktól mentesek legyenek. A Kemirával közösen kifejlesztendő fosszilismentes nyersanyag vagy termék kiválóan kiegészíti a meglévő fejlesztési projektjeinket” – mondta Jari Voutilainen, a Metsä Group beszerzési és logisztikai SVP-je.

“Ez az együttműködés támogatja mindkét vállalat stratégiai céljait, és fenntarthatóbbá teszi a teljes értékláncot. Fontos számunkra, hogy segítsük ügyfeleinket saját környezetvédelmi céljaik elérésében, és ezzel egyidejűleg fejlesszük saját megújuló termékportfóliónkat” – mondja Harri Eronen, a Kemira Pulp&Paper SVP, EMEA Sales.

A Metsä Group és a Kemira közös munkacsoportot hozott létre az új termék vagy nyersanyag kifejlesztésére.

szerk/ford: Tóth János, forrás: MetsäGroup

Előző cikk

Erdeink és a klímaváltozás

Következő cikk

Bajor Faépítészeti Díj 2022



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések