FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ifjúsági erdészetpolitikai napok

A “Youth Forest Policy Days (YFPD)” 3 napos digitális esemény volt 2022. december 1-3. között. Az erdészet minden szakterületét felölelte, az előadók és a résztvevők számára platformot biztosított tudásuk és tapasztalataik megosztására.

Az esemény célja volt összekötni az erdőket, a tudományt és az embereket. Az eseményről további részleteket olvashat a IUFRO hírlevél 2023. évi 1. számában. Az Ifjúsági Erdőpolitikai Napokat a Nemzetközi Erdészeti Diákszövetség (IFSA) és a FOREST EUROPE (FE) szervezi. Ez az esemény lehetővé tette az ifjúsági közösség számára, hogy ismereteket cseréljenek, betekintést nyerjenek a nemzetközi erdészeti politikákba és új készségeket sajátítsanak el.

Ez háromnapos digitális rendezvény volt, amely az erdészeti ágazat multidiszciplinaritását ölelte fel, és az előadóknak és a résztvevőknek platformot adott arra, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat. Az első nap workshop-formátumban zajlott, ahol a résztvevők gyakorlati ismereteket szereztek a nyilvános beszédről, az erdészeti ágazat digitalizálásáról és arról, hogyan lehet vonzó konferenciát megtervezni. A műhelynap során a résztvevők a hálózatépítés és az Élő könyvtár foglalkozások során személyes tapasztalataikat is kicserélhették. A rendezvény második napja konferencia formájában zajlott, ahol a résztvevők a nemzetközi erdészeti politikáról és a fiatalok erdészeti politikában betöltött szerepéről szereztek tudomást a panelbeszélgetés során. A párhuzamos üléseken továbbá néhány olyan fontos erdészeti kérdést vitattak meg, mint az erdőirtás, a fenntartható erdőgazdálkodás, a helyreállítás és az erdőfinanszírozás. Ez a jelentés a YFPD főbb eredményeit mutatja be, a tudásmegosztás, a kapacitásépítés és a jövőbeni hasonló rendezvények szervezése céljából.

Az esemény főbb adatai.

Az YFDP-2022 záró jelentésének (16 oldal angolul) végkövetkeztetése:

Az Ifjúsági Erdőpolitikai Napok rendezvény egyedülálló a maga nemében – az első online erdőpolitikai és kapacitásépítő rendezvény, amelyet fiatalok szerveznek a fiatalok számára! A rendezvény eredményeképpen nemzetközi szakértők támogatásával nagyon innovatív és sikeres tudás- és készségcsere valósult meg különböző fiatal szakemberek között.
A világ különböző részeiről érkező sokféle fiatal létfontosságú szerepet játszik a jövő építésében. Ezért a fiataloknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy elmondhassák véleményüket és cselekedhessenek. Ezt egy olyan befogadó környezet megteremtésével lehet elérni, ahol a fiatal generációk kifejezhetik magukat, és hozzájárulhatnak a különböző döntéshozatali és politikai vitákhoz. Továbbá, megfelelő finanszírozással és a számos lehetőséghez való nyílt hozzáféréssel a fiatalok új magasságokba juthatnak, és úttörőkké válhatnak az erdészeti ágazat számos kihívásának megoldásában.
A fiataloknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy helyet kapjanak a különböző szintű politikai vitákban, az idősebbek támogatásával ezen a szebb jövőhöz vezető alapvető tanulási úton.

Forrás: IUFRO 2023. évi 2. hírlevele és
a fenti cikkben elérhető kapcsolók szerintiek.
Fatájolta: MM

Kiegészítés:

A fentiekkel elsősorban a Soproni Egyetem erdész diákjainak (és oktatóinak) figyelmét szerettem volna felhívni ezen eseményre. Bizonyára érdemes lesz majd a hasonló 2023. évibe a soproniaknak is bekapcsolódni. Nem találtam meg az eseményen részt vettek névsorát, tehát az sem kizárt, hogy már a 2022. decemberiben is legalább hallgatóságként jelen voltak magyar erdész diákok is. (MM)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Épületfelújítás gazdasági előnyei

Következő cikk

Városi bárányok és a lélekápolás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések