FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forest Europe Podcast

Fától az erdőt… – Üdvözlünk podcast sorozatunkban, amelyben képzeletbeli utazásra invitálunk Európa erdeinek mélyére. Csatlakozz hozzánk, és beszélgess velünk együtt különböző páneurópai régiók erdészeti szakértőivel, hogy feltárjuk a kihívásokat, a megoldásokat és a jövő útját annak érdekében, hogy megőrizzük erdeinket az elkövetkező generációk számára.

Előadóink olyan kulcsfontosságú kérdésekkel foglalkoznak majd, mint a FOREST EUROPE szerepének jelentősége, a fenntartható erdőgazdálkodás (SFM), amely biztosíthatja erdeink többfunkciós működését, az erdeink kártevőktől való védelmét célzó stratégiák, valamint a biológiai sokféleség kritikus szerepe az erdőgazdálkodásban.

Hallgasd meg hangjukat, érezd szenvedélyüket, és inspirálódj a történeteikből.

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy elmerülj a fenntartható erdőgazdálkodás világában, és betekintést nyerj a páneurópai régió különböző országaiból.

Hangolódj most epizódjainkra, és lépj be Európa erdeibe!

1.rész

Csatlakozzanak hozzánk az első epizódban, amelyben a FOREST EUROPE – egy létfontosságú páneurópai kezdeményezés – lényegét tárjuk fel. Képzeljék el, hogy 45 nemzet, az Európai Bizottság és 59 megfigyelő egyesül, hogy megőrizzék értékes páneurópai erdeinket, és biztosítsák a fenntartható jövőt.

2.rész

Ez az epizód áttekintést nyújt az erdők fenntartható, több ökoszisztéma-szolgáltatást nyújtó kezeléséről. Michal Vančóval, a szlovákiai Nemzeti Erdészeti Központ politikai tanácsadójával (a FOREST EUROPE folyamat korábbi elnöke) együtt vizsgáljuk meg, milyen kihívásokkal kell szembenézniük erdeinknek, amikor az ökológiai és a gazdasági érdekek ütköznek. Azt is megvizsgáljuk, hogyan lehet ezeket a problémákat a többfunkciós megközelítést alkalmazó fenntartható erdőgazdálkodással kezelni.

3.rész

Beszéljünk a lucfenyő szúbogássról és arról, hogy a fenntartható erdőgazdálkodás hogyan segíthet a szú okozta károk kockázatának minimalizálásában és az erdők hosszú távú életképességének fenntartásában. Konkrét példákra összpontosítunk Illa Kingla, az észtországi Állami Erdőgazdálkodási Központ, az EUSTAFOR tagjának, Illa Kingla kitermelő erdőgazdálkodójának beszámolójából. Megvizsgáljuk az ellenálló képesség fogalmát, és hidat húzunk ahhoz a kérdéshez, hogy az éghajlatváltozás hogyan gyorsítja fel a lucfenyőt károsító szú terjedését, kiemelve a fenntartható gyakorlatok alkalmazásának fontosságát Észtországban.

4.rész

Megvizsgáljuk a biológiai sokféleség megőrzésének létfontosságú szerepét a fenntartható erdőgazdálkodásban. Hangsúlyozzuk a biológiai sokféleség jelentőségét az erdei ökoszisztémák megfelelő működése szempontjából, és feltárjuk a fenntartható erdőgazdálkodás keretében a biológiai sokféleség megőrzését elősegítő stratégiákat. A mediterrán régióra összpontosítunk, különös tekintettel Olaszországra, köszönhetően vendégünknek, Serena Buscarininek, a ProSilva Italia munkatársának.

Fedezze fel a FOREST EUROPE kulcsfontosságú küldetéseit: a fenntartható erdőgazdálkodást, a jövőképes páneurópai erdészeti kockázatkezelési eszközt, a felmerülő problémákra való azonnali reagálást, valamint a zöld munkahelyek és az erdei oktatás iránti elkötelezettséget. A Forest Europe összekötő kapocs a politika, a tudomány és a gyakorlat között, és elkötelezett amellett, hogy megőrizzük erdeinket a jövő generációi számára. Kapcsolódjon be, és hagyja, hogy a Forest Europe inspirálja fenntartható utazását.

Szeretnénk köszönetet mondani kollégáinknak az EUSTAFOR, a ProSilva Italy és a Szlovák Nemzeti Erdészeti Központnak a közreműködésükért és együttműködésükért!

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestEurope

    Előző cikk

    FAO Erdészeti Termékek Évkönyve

    Következő cikk

    Forest Europe HLPD 2023



    Stihl
    (x) hirdetés
    Kapcsolódó bejegyzések