FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mary Kay Inc. FSC® tanúsítása

A Mary Kay Inc., a vállalati társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság globális szószólója az Erdők Nemzetközi Napját a Forest Stewardship Council® (FSC®) által nemrégiben odaítélt tanúsítvánnyal ünnepli.

A tanúsítvány a Mary Kay globális vállalati központjában, illetve az Észak-Texasban található regionális elosztóközpontban található nyomtatási és digitális képalkotó központjaira vonatkozik, és megerősíti a Mary Kay elkötelezettségét a felelősségteljes erdőgazdálkodás támogatása mellett azáltal, hogy 100%-ban az FSC (erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer) által jóváhagyott újrahasznosított anyagokat vagy FSC mix-jelölésű papírforrásokat használ a kereskedelmi nyomtatáshoz, elsősorban a globálisan exportált termékek papírbetéteihez.

Az FSC® egy globális, non-profit szervezet, amely világszerte támogatja a felelős erdőgazdálkodást oly módon, hogy a környezeti, társadalmi és gazdasági szereplők által támogatott felelős erdőgazdálkodás elfogadott elvein alapuló szabványokat határoz meg. Az FSC tanúsítvány olyan fenntartható beszerzést támogat, amely az erdőket és az embereket helyezi előtérbe, és biztosítja, hogy a termékek felelős erdőgazdálkodásokból származzanak.

„Büszkék vagyunk a fenntarthatósági küldetésünk során elért eredményünkre” – árulta el Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője. „Az FSC tanúsítvány sok hónapnyi kemény munka, előkészület, új protokollok bevezetése és képzés eredménye. Ez a teljesítmény kiemeli a Mary Kay elkötelezettségét a környezetvédelem és az üzleti kiválóság iránt.”

Deborah Gibbins

Az ikonikus szépségápolási és globális vállalkozói társaság 2023-ban azzal ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, hogy folytatja több évtizedes elkötelezettségét az élet gazdagítása és a környezetre gyakorolt ​​hatás csökkentése mellett.

A Mary Kay továbbá idén ünnepli 15 éves együttműködését az Arbor Day alapítvánnyal. A Mary Kay és az Arbor Day alapítvány együttműködése 2008-ban kezdődött. A legfontosabb mérföldkövek a következők:

  • 2008-ban a Mary Kay független szépségtanácsadói újrahasznosítási programban vettek részt, amelynek során minden egyes újrahasznosított régi púdertartó doboz után egy fát ültettek el az erdőben. A független szépségtanácsadók és ügyfeleik, valamint a vállalat alkalmazottai országos újrahasznosítási erőfeszítésének köszönhetően a Mary Kay meghaladta a 200 000 régi púdertartó doboz összegyűjtésére kitűzött célt.
  • 2009 és 2012 között a Mary Kay és az Arbor Day alapítvány együttműködése támogatta a családon belüli erőszakkal foglalkozó menhelyeken nyújtott Nature Explore képzéseket, hogy a lakóknak biztonságos helyet biztosítsanak a természettel való kapcsolatuk kialakításához.
  • 2013-tól kezdődően a Mary Kay világszerte nagyszabású erdőfelújítási projekteket támogat, beleértve az Egyesült Államokat, Brazíliát, Kínát, Németországot, Írországot, Perut és Madagaszkárt.
  • 2018-ban, amikor a Mary Kay felavatta az új Richard R. Rogers gyártási / K+F létesítményt a texasi Lewisville-ben, az egymilliomodik fája elültetését egy szertartásos faültetéssel ünnepelte a helyszínen.
  • Ez idáig a Mary Kay az Arbor Day alapítvánnyal együttműködésben 1,3 millió fát ültetett, és folytatja munkáját a jövőbeni hatások érdekében.

„A Mary Kay a megfelelő fákat a megfelelő helyre ültető, változatos projektek támogatása iránt tanúsított hosszú távú elkötelezettségének köszönhetően ez egy igazán különleges partnerség” – mondta Katie Loos, az Arbor Day alapítvány elnöke. „Az évek során a közös munkánk egyre jobban kiteljesedett annak érdekében, hogy globális hatást érjünk el a legnagyobb szükséget szenvedő erdőket illetően. A Mary Kay érti, mit jelent és mi kell ahhoz, hogy jó gondozói legyünk a legsebezhetőbb ökoszisztémáinknak, illetve közösségeinknek, és izgatottan várjuk, mit tartogat ennek az együttműködésnek a jövője a világ számára.”

Katie Loos

Tudjon meg többet a Mary Kay jövőképéről, azaz az élet gazdagításáról ma egy fenntartható holnapért a https://marykayglobal.com/sustainability/ oldalon.

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, azt a célt tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé, hogy gazdagítsa a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért kérjük, látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en vagy a Twitteren.

Amit az Arbor Day alapítványról tudni érdemes

Az 1972-ben létrehozott, faültetéssel foglalkozó Arbor Day alapítvány mára a legnagyobb, tagsági alapú nonprofit szervezetté nőtte ki magát, melynek több mint egymillió tagja, támogatója és értékes partnere van. Az elmúlt 50 évben az Arbor Day alapítvány közel 500 millió fát ültetett városrészekben, közösségekben, városokban és erdőkben az egész világon. A célunk az, hogy olyan világ felé haladjunk, ahol a fákat a túlélés szempontjából kulcsfontosságú problémák megoldására használják.

A világ egyik legnagyobb működő természetvédelmi alapítványaként az Arbor Day alapítvány a tagjain, a partnerein és a programjain keresztül oktatja és arra ösztönzi az egész világon az érdekelteket és a közösségeket, hogy bekapcsolódjanak a fák ültetésére, nevelésére, tiszteletére és megbecsülésére irányuló küldetésébe. További információ a következő weboldalon érhető el: arborday.org.

forrás: MaryKayInc

Előző cikk

Föld órája közeleg

Következő cikk

Év Európai Fája 2023Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések