FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés – Mary Kay + Arbor Day

Miközben a világ vezetői ebben a hónapban az ENSZ 27. éghajlatváltozási konferenciáján (COP 27) gyűltek össze, a Mary Kay Inc., a vállalati fenntarthatóság és gondoskodás globális szóvivője 69 holdas erdősítési tervet jelentett be, melynek célja, hogy az Arbor Day Alapítvánnyal karöltve új életre keltse a floridai Econfina Creek vadgazdálkodási területet. A Mary Kay Inc. a mai napig 1,2 millió fát ültetett partnereivel világszerte.

Florida északnyugati vízgazdálkodási körzetével együttműködve az Arbor Day Alapítvány és a Mary Kay együtt 43 000 mocsári fenyőt ültetett, melyek segítenek megvédeni a kritikus vízkészleteket a floridai Bay megyében. A projekt legfontosabb környezeti és a biodiverzitást érintő előnyei a következők:

  • a floridai Bay megye elsődleges ivóvízforrásainak helyreállítása és megóvása
  • a terület természetes állapotának visszaállítása érdekében őshonos fajok ültetése
  • a vadon élő állatok mint a szarvas, a virginai fogasfürj, a Sherman rókamókus és az üregteknős élőhelyének javítása

– Az olyan partnerek, mint a Mary Kay segítségével biztosítjuk globális jelenlétünket, ami szükséges ahhoz, hogy a faültetéssel jelentős hatást érjünk el – mondta el Dan Lambe, az Arbor Day alapítvány igazgatója. – Hálásak vagyunk azért, hogy a Mary Kay részese a küldetésünknek, és várakozással tölt el minket, hogy a jövőben együtt kezeljünk olyan sürgető problémákat, mint az erdőirtás és az ökoszisztémák helyreállítása.

Az Arbor Day alapítvány becslése* szerint 40 év alatt a következő hatást lehet elérni:

  • 57 387,3 tonna nettó szén-dioxid megkötése
  • 165,6 tonna légszennyezés megszüntetése
  • 2 455 300 gallonnyi esővíz felfogása
Deborah Gibbins

– A bolygónkon a fák állnak legközebb a szuperhősökhöz – fogalmazott Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. műveleti igazgatója. – Megkötik a szenet, javítják a vízminőséget és éltető oxigént termelnek. Páratlan erővel bírnak, ezért fektet a Mary Kay jelentős összegeket erdősítési projektekbe szerte a világon.

Még ebben az évben a Mary Kay kiadott egy jelentést, amely az Arbor Day alapítvánnyal régóta fennálló együttműködésével foglalkozik. A Mary Kay Inc. és az Arbor Day alapítvány több mint 1,2 millió fát ültetett szerte a világon, ami mérhető hatással van a létfontosságú erdei ökoszisztémákra.

Ha többet szeretne megtudni a Mary Kay elkötelezettségéről a fenntarthatóság iránt, kérjük, látogasson el a következő oldalra: marykayglobal.com/sustainability, és töltse le a Mary Kay globális fenntarthatósági stratégiáját: Tegyük gazdagabbá életünket ma a fenntartható holnapért.

*A hatásra vonatkozó becslések az i-Tree, az USA Mezőgazdasági Minisztériuma Erdészeti Szolgálatának legkorszerűbb, szakértők által értékelt szoftvercsomagjának segítségével készültek.

Amit az Arbor Day Alapítványról tudni érdemes

Az 1972-ben létrehozott, faültetéssel foglalkozó Arbor Day Alapítvány mára a legnagyobb, tagsági alapú nonprofit szervezetté nőtte ki magát, melynek több mint egymillió tagja, támogatója és értékes partnere van. Az elmúlt 50 évben, közel 500 millió Arbor Day Alapítványi fát ültettek városrészekben, közösségekben, városokban és erdőkben az egész világon. A célunk, hogy olyan világ felé haladjunk, ahol a fákat a túlélés szempontjából kulcsfontosságú problémák megoldására használják.

A világ egyik legnagyobb működő természetvédelmi alapítványaként, az Arbor Day tagjai, partnerei és programjai révén tanítja az érdekelt feleket és közösségeket szerte a világon, akik kötelezettséget vállalnak arra, hogy részt vesznek küldetésében, amelynek középpontjában a fák ültetése, gondozása és ünneplése áll. További információkért kérjük, látogasson el az arborday.org oldalra.

Amit a Mary Kayről tudni érdemes

Mary Kay Ash, azon nők egyikeként, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, azt a célt tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé, hogy gazdagítsa a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások, valamint az innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért kérjük, látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen vagy a Twitteren.

forrás: Mary Kay

Előző cikk

Megújult a dégi Festetics-kastély és parkja

Következő cikk

GINOP Plusz elszámolási enyhítésStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…