FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Södra új biotermék üzletága

Az energia- és vegyipari üzletág kulcsszerepet játszik a svéd Södra Csoport fejlesztési stratégiájában, és olyan terület, amely növekedni fog, és tovább járul hozzá a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes jövőhöz.

Ennek eredményeképpen a Södra Bioproducts termékterületet most alakítjuk ki, hogy a koherensebb üzleti struktúra és értékesítés révén tovább erősítsük a vevői kínálatot.

A Södra jövőbeli termékportfóliója a következő fő üzletágakból áll: cellulóz, faanyagok, építési rendszerek, energia és vegyi anyagok (biotermékek). Az energia- és vegyipari üzletág tovább fog növekedni és további támogatást nyújt a Södra számára, ahol a teljes fát feldolgozzák a jövő zöld gazdasága számára. A meglévő üzletág fejlesztése és optimalizálása érdekében most alakul meg a Södra Bioproducts termékkör, amely az energia- és vegyipari termékek ügyfélkínálatát fogja össze. Johannes Bogren, aki jelenleg a Södra Cell Bioproducts alelnöke, a Södra Bioproducts új marketing és értékesítési alelnöke lesz.

“Azzal, hogy átfogóan közelítjük meg a teljes energia- és vegyipari üzletágunkat, szélesebb termékportfóliót, jobb kiszolgálást és fejlett ügyfélkínálatot tudunk majd kínálni ügyfeleinknek. Mi is egyértelmű szerepet kívánunk játszani a fosszilis anyagoktól mentes jövőre való átállásban, és a zöld termékekre nagy szükség van. Ezáltal a Södra még vonzóbb partner lesz” – mondta Johannes Bogren.

A Södra Bioproducts feladata lesz a meglévő üzletág fejlesztése és optimalizálása, amely magában foglalja a villamos energiát, a távfűtést, az oldódó cellulózt, a szilárd tüzelőanyag termékeket és az olyan folyékony termékeket, mint a biomethanol, a tallolaj és a terpentin. A termelésért továbbra is a Södra különböző üzleti területei felelősek.

A stratégiai fejlesztés kulcsfontosságú területe

Az energia és a vegyi anyagok jelenleg a bevétel 7 százalékát teszik ki, és ez az a terület, amelyen a Södra tovább fog növekedni. Az energia- és vegyipari üzletág fejlesztésével rövid és hosszú távon egyaránt erősítjük az erdőbirtokok jövedelmezőségét. Ez egyúttal az éghajlatváltozás elleni intézkedések fokozását is jelenti, mind számunkra, mind ügyfeleink számára.

“A jobb koordináció, az adatvezérelt döntéshozatal és a meglévő termékeinkre vonatkozó vezető ügyfélkínálat révén jelentős előrelépést érhetünk el. Idővel új üzletágak fejlesztését is tervezzük, mint például a lignin és a nagyüzemi biofinomításhoz szükséges beruházások. Ez stratégiánk és küldetésünk fontos része” – mondta Malin Nordin, a stratégiai igazgató.

Az új Södra Bioproducts üzletág 2023. március 13-án jött létre.

Tények

A Södra Bioproducts termékkörbe tartozó termékek: Oldódó cellulóz, tallolaj, terpentin, biometanol, villamos energia, távfűtés, pellet, brikett, vágási forgács, kéreg, fűrészpor, száraz forgács, erdei maradványok forgácsa és tüzelőfa.

szerk/ford: Tóth János, forrás: SÖDRA

Előző cikk

Vádemelés egy asztalos ellen

Következő cikk

Fából épülő távközlési tornyok




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version