FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Mondi újrafókuszálja neusiedleri gyárát

(04/13/2023 / sbr)

A Mondi az ausztriai Neusiedler-gyárban a jövőre összpontosító termékportfóliót fogadott el, és beruházásokat fog végrehajtani az üzem teljesítményének optimalizálása érdekében.

A gyár a luxuscsomagolás, a professzionális nyomtatás, valamint a műszaki és feldolgozóipari papírok stratégiai növekedési piacaira fog összpontosítani, miközben kihasználja eszközállományának erejét, hogy kiváló minőségű és diverzifikált termékeket szállítson.

E célzott megközelítés eredményeként egy papírgépet leállítanak, és racionalizálják a felületkezelő sorok kapacitását. Sajnos a termelési kapacitás megváltoztatása elkerülhetetlenül kihatással lesz a munkaerőre, ezért a Mondi konzultációkat kezdett a Neusiedlerben dolgozó munkavállalókkal.

Emellett 20 millió eurós beruházást hagytak jóvá a gyár energiahatékonyságának növelése, valamint a gépek, az infrastruktúra és az épületek szükséges korszerűsítése érdekében. Ez a beruházás összhangban van a Mondi MAP2030 fenntarthatósági kötelezettségvállalásaival is, amely magában foglalja az üvegházhatású gázok kibocsátásának tudományos alapokon nyugvó célokkal összhangban csökkentését.

Forrás: ipwonline.de

Előző cikk

Zöld pénzügyi termékkereső indult

Következő cikk

Elkelt az IKEA legnagyobb orosz gyára



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések