FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hűsítő liget Törökszentmiklóson

A növényeket a gyerekekkel és a pedagógusokkal együtt ültette el Markót Imre és Herczeg Zsolt Fotó: Szabó Ferenc

10 fával és 20 cserjével lett gazdagabb a héten a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda tagintézményeinek udvara. A növényeket a K&H Hűsítő ligetek programjának részeként kapták az iskolák.

10 fát és 20 cserjét ültetettek el a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda az intézményeinek udvarán, ebből 4 fát és 8 cserjét a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola kapott.

A növényeket a gyerekekkel és a pedagógusokkal együtt ültette el Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere és Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

– Öröm volt számomra, hogy az intézmény tantestülete és diákjai elkötelezettek a környezetvédelem, a környezettudatos nevelés mellett, óvják, védik, gondozzák a középiskola, az általános iskola és az óvoda udvarait – mondta az eseménnyel kapcsolatban a képviselő. 

A Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola 4 fát és 8 cserjét kapott / Forrás: Szabó Ferenc

A K&H bank 2022-ben indította el a „Hűsítő ligetek programot”, melynek célja, hogy fák és bokrok ültetésével növelje a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyermekekkel azok jótékony hatásait, emellett cél a környezettudatosságra nevelés is. 

A program keretében idén májusig 100 iskolában, óvodában és bölcsődében összesen 555 fát és 1100 cserjét ültetnek el, így a gyerekek néhány év múlva lombos fák árnyékában játszhatnak, pihenhetnek.

forrás: SZOLJON

Előző cikk

Bonyhád egyre zöldebb

Következő cikk

Miért sűrűsödnek az erdőtüzek?




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version