FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés Bogácson a Színészligetben

Nyolcadik alkalommal ültettek piramistölgyet a Nemzet Színészei, vagy közeli hozzátartozóik a bogácsi Színészligetben.

Csikos Sándor és Pogány Judit a saját fáját ültette, Zenthe Ferenc fájára jelképesen földet húzott fia, ifj. Zenthe Ferenc, Molnár Piroska pedig – miután megcsodálta saját, 2014 óta nagyot nőtt fáját – Kulka Jánosét ültette el. Kovács István „nőj nagyra” szavak kíséretében takarta be Balázsovits Lajos piramistölgyét. A Magyar Teátristák keresztjére Sinkovits-Vitay András rögzítette a táblát, majd Lipcsák János plébános megszentelte a keresztet és az új fákat. Zárásként a hozzátartozók szalagokra írt üzeneteiket tették a fákra majd Sinkovits-Vitay András különleges előadásmódjában előadott Himnuszával zárult az ünnepség.

Suhan az élet fecskeszárnya

Ezt a mondatot írta a színes szalagra Molnár Piroska, aki a boon.hu kérdésére elmondta, hogy azért tért vissza Bogácsra, mert csodálatosnak tartja ezt a környezetet, a vidéket, nagyon tetszik neki ez a kezdeményezés és a legnagyobb örömmel tett eleget a felkérésnek. A Ligetbe kiérve az első dolga volt megnézni, mennyit nőtt az általa ültetett fa.

Nagy faültető vagyok egyébként is, az én kertemben rengeteg fa van, óriási hársfám van, magasabb a háznál, juharfa, ezüstfenyő, zöld fenyők, diófa, selyemakác, mindenféle fa, de tölgyem nincs, és most erre nagyon büszke vagyok, főleg, hogy ilyen nemes fajta  – ez volt Pogány Judit válasza arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a bogácsi esemény.

forrás: BOON

Előző cikk

Faültető mozgalom Kiskőrösön

Következő cikk

Fogadj örökbe egy fát!




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version