FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fabatka az önkéntes környezetszépítésért

Ahol ezt a logót látod, a Fabatkára kedvezményt, vagy/és ajándékot kapsz.

A Hatvanezer Fa süti- és teameghajtású önkéntes erdősítő, fásító csapatai innentől már nem mondhatják, hogy Fabatkát sem kapnak a város környezetéért végzett munkájukért. Fabatkát tegnaptól azok kapnak, akik az általunk szervezett, előre egyeztetett terepi, vagy háttértevékenységekben önkéntesen részt vesznek. Te is gyere, így juthatsz legkönnyebben Fabatkához és a világ legkeményebb problémája ellen lokálisan küzdő csapathoz.

A FABATKA kizárólag az önkéntes közösség munkája után képződik. Nincs ára. Csak értéke.
Hajrá minden fabatkának és azoknak is, akik elfogadják

A második legkönnyebb hozzájutás az, hogy elfogadod és tovább használod a Fabatkát

Lelki szemeink előtt kis-és nagyvállalkozások, köz-és magánemberek, testületek, közületek, egyesületek, nénik, bácsik, fiúk, lányok gondolják azt, hogy jó érzés Fabatkáért adni valamennyit a szolgáltatásukból, termékükből, tudásukból. Hisz az új erdők mindenkinek jót tesznek. És ha már így hozzájutottak, a Fabatkával tovább kopogtathatnak a többi elfogadónál.

Ahol ezt a logót látod, a Fabatkára kedvezményt, vagy/és ajándékot kapsz.

A Fabatkát a környezetért végzett önkéntes tevékenységek hívták életre Békéscsabán.

Négy év alatt, ezrek önzetlen részvételével létrehozott harminc hektár őshonos erdő, bennük fácskák százezrei, városunkban és környékén ültetett és gondozott fák további ezrei, számtalan közösségi érzékenyítő és cselekvő program adja a Fabatka tölgy keménységű alapját.

Innentől fogva minden egyeztetett önkéntes segítség Fabatkát ér. Aki pedig elfogadja és használja a Fabatkát, ezt az alapot erősíti. Megtisztelsz, ha csatlakozol, írj ránk és felkerülsz az elfogadóhelyek listájára. Ha pedig önkéntesként szeretnél csatlakozni és Fabatkát kapni, itt találod a helyed: https://www.facebook.com/groups/hatvanezerfa

FABATKA – b oldal

Mit szóltok? Beszálltok?

Az elfogadóhelyek- és emberek listáját, és egyéb, ehhez tartozó infókat itt: https://www.facebook.com/fabatka60k/ fogjuk rendszeresen frissíteni.

forrás: Hatvanezer Fa Egyesület

kapcsolódó FATÁJ híradás 2014-ből:

Kapható a Fabatka!

Egy Fabatka 490 Ft. A Pénzverő Zrt. veri körtefából. Tervezte Soltra E. Tamás, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, szobrász és éremművész.

Különleges, fából készült 42,5 mm-es érem. Előoldalán lombkoronás, gyökeres fa törzsébe illesztett “1 Fabatka” szimbolikus címletjelölés látható. Az előoldali éremképet Soltra E. Tamás szobrászművész tervezte. A hátoldalon a Magyar Pénzverő Zrt. logója látható. (A batka valaha létezett pénznem, kis értékű sziléziai és csehországi aprópénz volt a XVI. században.)

Az éremlapkák alapanyaga asztalos minőségű műszárított erdei körtefa. A verés ugyanazzal a technológiával és ugyanazon a gépen történik, amelyen a fém emlékérmék és érmek is készülnek. A Fabatka verésének a titka a lapka megfelelő nedvességtartalmában rejlik. A veret a lapka vastagságához képest verésnél fél millimétert csökken, ezáltal a veret szilárdsága a többszörösére nő az egyébként is kemény körtefához viszonyítva. A kész veret felülete vékony lakkréteggel van impregnálva, ami alkalmassá teszi arra, hogy akár mindennap a zsebünkben hordjuk, például kabalapénzként. A lakkbevonatra azért is szükség van, mert a fa “emlékezik”, vízbe merítve a rostjai megduzzadnak és a plasztikából szinte alig maradna valami.


https://fataj.hu/archiv/2014/11/261/201411261_Fabatka.php

Előző cikk

Év Erdésze - Északerdő válogató

Következő cikk

Kerékpáros dirt és pumpapálya




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version