FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Frontális támadás a faenergia ellen

A Schwäbisch Gmündben április 28-án tartott taggyűlésen Roland Burger, a Baden-Württemberg-i Erdészeti Kamara elnöke határozottan elítélte a szövetségi kabinet döntését az új épületenergetikai törvényről (GEG).

A törvényjavaslat szerint az “Ampel” párt kormánya be akarja tiltani a pellet-, rönk- és faaprítékos központi fűtési rendszereket az új épületekben. Burger szerint: “Ez egy frontális támadás a faenergia és a vidéki területek ellen. A tűzifával való önellátás fontos motiváció a 240 000 baden-württembergi erdőtulajdonos számára, hogy aktívan gazdálkodjanak az erdeikkel.”

Az Erdőtulajdonosok Szövetségi Szövetségének elnöke, Prof. Dr. Andreas W. Bitter egyetértett: “A szövetségi kormány a megújuló faenergia diszkriminációjával veszélyezteti a fenntartható erdőgazdálkodást Németországban. Az erdőtulajdonosok számára a nem újrahasznosítható fahulladék tűzifaként való értékesítése fontos bevételi forrás az éghajlatváltozást elősegítő erdőátalakítás finanszírozásához. Emellett a fenntartható erdőgazdálkodásból származó tűzifa jelentősen hozzájárul a megújuló hőellátáshoz.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: LifePR, HolzForum

Előző cikk

Zöld E-EXPO 2023

Következő cikk

Fás legelők vizsgálata



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések