FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA Temesvár – nyitás előtt

Június 8-án nyitja meg kapuit a vásárlók előtt a temesvári IKEA, a könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott multinacionális kiskereskedelmi üzlethálózat első erdélyi–nyugat-romániai áruháza.

A világszerte, így nálunk is rendkívül népszerű termékeket gyártó, svéd alapítású vállalkozás két bukaresti létesítménye után nyitja meg harmadik romániai egységét, melynek alapkövét 2021-ben helyezték el a bánsági város határában. A papíron Újszenteshez tartozó területen 60 millió eurós befektetéssel megvalósított áruház 26 ezer négyzetméteres, akárcsak a băneasai egység. A vásárlók 8300 lakberendezési termék közül válogathatnak „élőben”, személyesen.

“Nagy örömmel jelentjük be, hogy a temesvári IKEA-áruház készen áll, hogy június 8-án fogadja első vásárlóit” – nyilatkozta csütörtökön Nicoletta Muscinelli, a temesvári üzlet menedzsere. Aki szerint céljuk, hogy magas minőséget képviselő áruházuk „teljeskörű IKEA-élményt” szolgáltasson, és hozzájáruljon egy jobb és kellemesebb, fenntarthatóbb otthoni élethez, minél elérhetőbb módon.

A fenntarthatóságot az áruház megépítésekor, illetve üzletpolitikájuk meghatározásakor is prioritásként kezelték: e szempontból a temesvári a legkorszerűbb létesítményük Délkelet-Európában.

Mint ismeretes, hosszú éveken keresztül téma volt a vásárlók körében, miért nem nyit Erdélyben is áruházat a népszerű multi, hiszen innen sokáig Bukarestbe, Budapestre vagy Belgrádba kellett utazniuk az egyedi lakberendezési koncepciót képviselő termékek „szerelmeseinek”. A 2018-ban elhunyt Ingvar Kamprad által alapított multinacionális vállalat végül „beadta a derekát”, és – a szintén esélyes Kolozsvár és Brassó „kárára” – végül Temesvárt választotta nyugat-romániai létesítménye helyszínéül.

A döntés mellett szólt minden bizonnyal a román–magyar–szerb hármashatár, azaz másik két ország közelsége, illetve a dél-erdélyi autópálya, amelyen viszonylag rövid idő alatt el lehet jutni Temesvárra Belső-Erdélyből és Kelet-Magyarországról is.

Az IKEA 300 új munkahelyet létesített bánsági üzletében, ám a helyi munkaerőpiacra gyakorolt pozitív hatást beárnyékolta februárban a közösségi oldalakon szárnyra kapott hír, miszerint a nagy multi csupán 1800–2000 lejes fizetést kínál, ezért nehezen megy a dolgozótoborzás. A cég vezetői cáfolták mindezt: közlésük szerint a legkisebb felajánlott nettó bér 3000 lej – étkezési utalványokkal és az ingázási költségek fedezésével együtt.

forrás: Krónika

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés - június 22.

Következő cikk

Hazai gyártású erdészeti rakoncás pótkocsik és daruk bemutatója



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések