FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA – pótolja az orosz/fehérorosz faanyagokat

Fotó: IKEA

Az IKEA több fát használ Svédországból és a Baltikumból, hogy pótolja, hogy nem Oroszországból és Fehéroroszországból szerzi be, amelyeket a vállalat elkerült Moszkva ukrajnai háborúja miatt, mondta a faellátás főnöke egy interjúban.

Ulf Johansson

A világ egyik legnagyobb bútormárkája – amely a világ egyik legnagyobb fafelhasználója – 2022 augusztusáig tartó 12 hónapban 20 millió köbméter fát használt fel termékeihez, csomagolásához és kommunikációs anyagaihoz.

“Sikerült ezeket a (orosz és fehérorosz) mennyiségeket más országokban pótolnunk egy nagyon forró fapiacon” – mondta Ulf Johansson, a márkatulajdonos Inter IKEA globális faellátási és erdészeti vezetője a Reutersnek.

Svédország, a Baltikum, Lengyelország és Németország azok közé az országok közé tartozik, ahol az ukrajnai háború miatt megnőtt az IKEA faanyag-beszerzése – mondta, hozzátéve, hogy a megoldások egy része hosszú távú, más része pedig rövid távú lehet.

Oroszország és Fehéroroszország a háború előtt az IKEA ötödik és hatodik legnagyobb faanyag-szállítója volt, a beszállítások 6, illetve 5 százalékát adták – de már nem használnak onnan származó faanyagokat – olvasható a vállalat honlapján.

A vállalat csütörtökön egy olyan térképet indított el a honlapján, amely megmutatja az összes faanyag eredetét, hogy eleget tegyen a vásárlók nagyobb átláthatóság iránti igényének.

Lengyelország, majd Litvánia és Svédország volt a három legnagyobb faanyag-beszállító a 2022 augusztusáig tartó 12 hónapban.

szerk/ford: Tóth János, forrás: LBCGroup – a REUTERS híradása alapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

HS Timber pelletforgalmazóval karcsúsít

Következő cikk

Erdei Vándortábor - percek alatt megtelt



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések