FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kiadvány a KAP erdészeti támogatási lehetőségeiről

Az Agrárminisztérium Erdőkért felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Közös Agrárpolitika támogatási lehetőségei 2023-tól az erdőgazdálkodásban” címmel kiadványt készített. A 12 oldalas tájékoztató az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdészeti szakemberek számára áttekintést nyújt a következő évek KAP keretében megvalósuló támogatás politikájáról.

A Közös Agrárpolitika keretein belül a korábbinál háromszor nagyobb, mintegy 310 milliárd forint forrás áll az erdészeti ágazat rendelkezésére.

A többlet források jelentős része kifejezetten zöld megoldások alkalmazására fordítható. A támogatások segítségével folytatódnak az erdőterület gyarapítását szolgáló programok, amelyek mellett hasonló nagyságrendű feladat a meglévő erdők klímaváltozáshoz való alkalmazkodásának elősegítése és az erdészeti vállalkozások versenyképességének javítása is.

Mindebben komoly lehetőségek előtt áll a magán erdőgazdálkodási szektor, amely a források hatékony felhasználásával tovább erősödhet.

Ehhez kíván segítséget nyújtani a most megjelent kiadvány, mely nyomtatott formában elérhető az Agrárkamara megyei szervezeteinél, valamint a megyei Kormányhivatalokban. Elektronikus formába a NAK honlapjáról is letölthető.

forrás: NAK

Előző cikk

Finn faipari cég a keletkező szén-dioxidot biotermékké tervezi feldolgozni

Következő cikk

Így reagálunk a cégek zöld ígéreteire



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések