FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek

A palyazat.gov.hu honlap tájékoztatása szerint a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című (VP1-1.1.1-23 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2023. augusztus 7. napjától 2023. október 8. napjáig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd Ft.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az egész életen át tartó tanulásban való részvétel ösztönzését. A cél elérését a Kormány a képző szervezetek együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
– a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:
– projektjük megvalósításával hozzájárulnak az egész életen át tartó tanulásban való részvétel ösztönzéséhez.

A felhívás fő célja az agrárgazdaság szereplői számára, a Vidékfejlesztési Program keretén belül megítélt támogatásokhoz fűződő kötelező képzéseken való részvétel biztosítása.

Az agrárágazat humán hátterének fejlesztése hozzájárul a vidéki területek gazdasági növekedéséhez, a mezőgazdasági termelők, élelmiszer feldolgozók, valamint erdőgazdálkodók fenntartható, környezetkímélő, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdálkodásának elősegítéséhez, továbbá a vidéki területek népesség-megtartó képességének erősítéséhez. A termelők versenyképességét alapjaiban határozza meg a meglévő tudásszint minősége, azaz korszerűsége, alkalmazhatósága, mélysége. A szakmai képzésben résztvevőknek átadott tudás pozitívan hat a fogyasztói oldalra is, mivel közvetlen hatásként az új többlettudás emeli a termelés, szolgáltatás minőségét.

Támogatást igénylők köre
A képzést, valamint felkészítést és szakmai tájékoztatást megvalósító szervezetek, amelyek a képzéseket, valamint a felkészítést szolgáltatják.

Támogatási kérelmet az a szervezet nyújthat be, amely rendelkezik a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény (a továbbiakban 2007. évi XVII. törvény) 28.§-a szerinti ügyfél-azonosítóval, tehát a törvény 9.§ (2) bekezdés c) pontja szerinti kérelemre nyilvántartásba vett ügyfél.

Többségi állami tulajdonban álló gazdasági társaság, illetve központi költségvetési szerv csak akkor nyújthat be támogatási kérelmet, ha ahhoz a Kormány – a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 46. § (1b) bekezdése alapján – előzetesen hozzájárult és az erről szóló dokumentumot csatolta.

Jelen felhívás keretében támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

forrás: palyazat.gov.hu

Előző cikk

Erdőmegújítás, fiatalítás a Kisréten

Következő cikk

Bemutató üzemek támogatása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések