FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ETIC közgyűlés lesz Bukarestben

Az ETIC, az Európai Faipari Szövetség 2023. június 22-én, Bukarestben tartja közgyűlését. Ugyanezen nap délelőttjén az RFOA-val, a Román Erdőtulajdonosok Szövetségével együttműködve az ETIC nyilvános rendezvényt szervez, hogy bemutassa a Szövetséget a román kormánynak és intézményeknek, a romániai faipari ágazat érdekelt feleinek és a Romániával határos/szomszédos országok faipari képviselőinek.

A találkozóra a Román Mezőgazdasági és Erdészeti Tudományos Akadémia tekintélyes épületében kerül sor.

A cél az lesz, hogy tájékoztassanak a legújabb eredményekről és azokról az ambiciózus célkitűzésekről, amelyeket az európai szövetség annak érdekében tűzött ki maga elé, hogy az európai faiparnak megadják azt a láthatóságot és szerepet, amelyet egy ilyen fontos ágazat megérdemel az európai színtéren.

“Bukarest kiválasztása az ETIC rendezvények megünneplésére egyáltalán nem véletlenszerű választás eredménye, hanem logikus következménye a romániai pozíció növekvő jelentőségének az európai faipari ágazatban, a jelentős erőfeszítéseknek a fejlődés érdekében, valamint annak az elvárásunknak, hogy Románia legyen az ETIC jövőbeli fejlesztéseinek epicentruma Európa keleti területein. Az ETIC ma az egyetlen olyan európai szervezet, amely a faipari értéklánc valamennyi szereplőjét képviseli” – mondta Patrizio Antonicoli, az ETIC főigazgatója.

szerk/ford: Tóth János, forrás: RFOA/ETIC

Előző cikk

Faanyag Tipológia - a faépítésért

Következő cikk

woodPoP: kapcsolat - együttműködés - tudásmegosztás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések