FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

woodPoP: kapcsolat – együttműködés – tudásmegosztás

Finnország és Ausztria pár nappal ezelőtt közösen ünnepelte a woodPoP fapolitikai együttműködésük szerveződését. Az osztrák fapolitikai kezdeményezés és a finn faépítési program tapasztalatai alapján a rendezvényen az európai és globális fapolitikai együttműködés közelmúltbeli sikereire hívták fel a figyelmet, és az együttműködés további fokozására szólítottak fel.

Az Európai Fapolitikai Platform így fogalmaz LinkedIn oldalán:

“A Köszönjük a kedves meghívást Pirkko Hamalainen finn nagykövet úrnak és Maria Patek főigazgató asszony (Osztrák Mezőgazdasági, Erdészeti, Regionális és Vízügyi Minisztérium) köszöntő szavait.

Nagy köszönet továbbá Dr. Erich Wiesnernek, az FHP (Forest-Holz-Paper) együttműködési platform elnökének, aki bemutatta a faalapú értékláncok fejlesztésével kapcsolatos osztrák nézőpontokat, valamint Anne Vehviläinennek, a finn Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium biogazdaságért felelős miniszteri főtanácsadójának, aki elmondta az erdőalapú biogazdaság fejlesztésével kapcsolatos nézeteit.

Társelnökünk, Petri Heino, a finn környezetvédelmi minisztérium munkatársa a woodPoP történetét és lehetséges jövőjét ismertette.

Alig várjuk az elkövetkező éveket, hogy mindannyian a #woodPoP közösség részesei lehessünk!”

szerk/ford: Tóth János, forrás: woodPoP

Előző cikk

ETIC közgyűlés lesz Bukarestben

Következő cikk

Zöld irányba halad Románia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések