FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kuvaiti vegyesvállalatot alapított a Navigator Investments

A kuvaiti cégbíróság bejegyezte a Navigator Investments Nyrt. és a National Technologies Enterprise Company (NTEC), a Kuwait Investment Authority leányvállalata által alapított, Navigator Middle East Ltd. elnevezésű vegyesvállalatot – közölte a magyar cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A vegyesvállalat célja nemzetközi befektetők azonosítása és segítése magyarországi befektetési lehetőségek felkutatásában, továbbá innovatív technológiákat képviselő magyar vállalatok Kuvait és az Öbölmenti Együttműködési Tanács (Gulf Cooperation Council – GCC) tagországainak piacára történő bevezetésének segítése – írták.

    Az ipari termelő befektetésekkel foglalkozó tőzsdei társaság, a Navigator Csoport 2022-es árbevétele 1,949 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 1,6 milliárd forint után, adózott eredménye mintegy 54 millió forintot tett ki, az előző évi 112 millió után. Jegyzett tőkéje 300 millióról 357 millió forintra, saját tőkéje 650 millió forintról 1,417 milliárd forintra emelkedett.

    Korábbi tájékoztatásuk szerint a magántőke-befektetésekkel, vállalatfinanszírozással és stratégiai menedzsmenttel foglalkozó, befektetőként pedig elsősorban ipari, termelő és szolgáltató vállalkozásokat felvásárló és működtető cég a faipar, a fémszerkezet gyártás, valamint a szerszám- és alkatrészgyártás területén működik. Emellett tanácsadóént számos vállalkozás tőzsdei bevezetését, részvénykibocsátását és tőkeemelését menedzseli. A BÉT Xtend piacára bekerült 21 társaság közül 9 bevezetés köthető a nevéhez.
    A Navigator jelenleg terjeszkedő fázisban van, stratégiájában a meglévő vállalkozások mellé több magyarországi, generációváltással küzdő kis- és középvállalkozás felvásárlását tűzte ki célul. A következő években további tőkebevonást és 3-4 akvizíciót tervez, amivel 10 milliárd forintos árbevétel és 1,5 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) elérését reméli.
    A társaság részvényeivel a BÉT Xtend piacán kereskednek. A papírjai kedden 7100 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 6800 és 7400 forint között változott.

forrás: MTI 06-13

Előző cikk

Tervezz te is ökoházat! verseny

Következő cikk

Támogatott tűzifa a Dalerd-től



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések