FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Faiparba is befektető csoport

Az ipari termelő befektetésekkel  foglalkozó tőzsdei társaság, a Navigator Csoport 2022-es árbevétele várhatóan megközelíti a 2 milliárd forintot – közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a Navigator Investments Nyrt. magántőke-befektetésekkel, vállalatfinanszírozással és stratégiai menedzsmenttel foglalkozik, befektetőként pedig elsősorban ipari, termelő és szolgáltató vállalkozásokat vásárol fel és működtet a faipar, a fémszerkezet gyártás, valamint a szerszám- és alkatrészgyártás területén. Emellett a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend szegmensében az új bevezetések kijelölt tanácsadójaként számos vállalkozás tőzsdei bevezetését, részvénykibocsátását és tőkeemelését menedzseli. Az Xtend-re bekerült 21 társaság közül 9 bevezetés köthető a nevéhez.

A Navigator jelenleg terjeszkedő fázisban van, stratégiájában a meglévő vállalkozások mellé több magyarországi, generációváltással küzdő kis- és középvállalkozás felvásárlását tűzte ki célul – írták.

A társaság a következő években további tőkebevonást és 3-4 akvizíciót tervez, amivel 10 milliárd forintos árbevétel és 1,5 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) elérését reméli.

A közleményben ismertették, hogy a 2019-2020-as években a cégcsoport bevételei még kizárólag tanácsadási tevékenységből származtak, ebben az időszakban végezte a társaság a DM-KER és Gloster tőzsdei bevezetését. Ugyancsak ebben az időszakban dolgozta ki az akvizíciós stratégiáját, amelynek köszönhetően az árbevétele a néhány százmilliós értékről 2021-re 1,6 milliárd forintra emelkedett, 2022-ben pedig megközelítheti a 2 milliárd forintot.

A cégcsoport egyszeri tételektől tisztított EBITDA teljesítménye is jelentősen javult az elmúlt négy évben: a 2019-es 33 millió forintról 2022-re csaknem 300 millió forintra ugorhat, az árbevételhez viszonyított 15 százalékos margin mellett. Pro-forma konszolidált összehasonlítás esetén is a cégcsoport EBITDA értéke a négy év alatt mintegy kétszeres értéket ér el, 157 millió forintról várhatóan 296 millió forintra emelkedik – közölték.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

60 ezer ha ukrán erdő pusztult el

Következő cikk

Fokozottan veszélyes az erdei túrázásStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések