FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faiparba is befektető csoport

Az ipari termelő befektetésekkel  foglalkozó tőzsdei társaság, a Navigator Csoport 2022-es árbevétele várhatóan megközelíti a 2 milliárd forintot – közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a Navigator Investments Nyrt. magántőke-befektetésekkel, vállalatfinanszírozással és stratégiai menedzsmenttel foglalkozik, befektetőként pedig elsősorban ipari, termelő és szolgáltató vállalkozásokat vásárol fel és működtet a faipar, a fémszerkezet gyártás, valamint a szerszám- és alkatrészgyártás területén. Emellett a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend szegmensében az új bevezetések kijelölt tanácsadójaként számos vállalkozás tőzsdei bevezetését, részvénykibocsátását és tőkeemelését menedzseli. Az Xtend-re bekerült 21 társaság közül 9 bevezetés köthető a nevéhez.

A Navigator jelenleg terjeszkedő fázisban van, stratégiájában a meglévő vállalkozások mellé több magyarországi, generációváltással küzdő kis- és középvállalkozás felvásárlását tűzte ki célul – írták.

A társaság a következő években további tőkebevonást és 3-4 akvizíciót tervez, amivel 10 milliárd forintos árbevétel és 1,5 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) elérését reméli.

A közleményben ismertették, hogy a 2019-2020-as években a cégcsoport bevételei még kizárólag tanácsadási tevékenységből származtak, ebben az időszakban végezte a társaság a DM-KER és Gloster tőzsdei bevezetését. Ugyancsak ebben az időszakban dolgozta ki az akvizíciós stratégiáját, amelynek köszönhetően az árbevétele a néhány százmilliós értékről 2021-re 1,6 milliárd forintra emelkedett, 2022-ben pedig megközelítheti a 2 milliárd forintot.

A cégcsoport egyszeri tételektől tisztított EBITDA teljesítménye is jelentősen javult az elmúlt négy évben: a 2019-es 33 millió forintról 2022-re csaknem 300 millió forintra ugorhat, az árbevételhez viszonyított 15 százalékos margin mellett. Pro-forma konszolidált összehasonlítás esetén is a cégcsoport EBITDA értéke a négy év alatt mintegy kétszeres értéket ér el, 157 millió forintról várhatóan 296 millió forintra emelkedik – közölték.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

60 ezer ha ukrán erdő pusztult el

Következő cikk

Fokozottan veszélyes az erdei túrázás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…