FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Rekordszámú futó a Nyárköszöntő futóversenyen a Zselicben

Fotók: Máhr Attila

Június 10-én háromféle táv, ajándékok, vadpörkölt és a somogyi erdő kincsei várta a futókat és az érdeklődőket a hetedik futóversenyen a zselici Ropolyi pihenőhelyen, Kaposvár közelében.

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. hetedik alkalommal hirdette meg futóversenyét a Zselici Csillagpark festői erdőrengetegének útjain 2023. június 10. napjára.

A nevező sportolók három táv között választhattak: lehetett futni félmaratoni távot, míg a futással csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhattak, s az idén ismételten a 10 kilométeren is megmérettethettek a futók.

Minden nevező kapott izgalmas rajtcsomagot és befutó érmet is. Az egyes kategóriák helyezettjei pedig értékes ajándékokat vehettek át.

A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló is várta a célban.  

Az előző év esős időjárása szerencsére idén elmaradt, így kiváló „futó-idő” volt, s a csodálatos időjárás lehetővé tette még a piknikezést és a napozást, vagy éppen a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését – erre a futók kísérői, családtagjai vállalkoztak is, s aztán csatlakoztak hozzájuk a futók is.

A szervezők már a 2024-es évi versenyen gondolkoznak, felbuzdulva az idei eredményeken, hiszen több, mint 500 fő gyűlt össze ezen a napon a rendezvényen a somogyi erdőben, amelyből 275 fő volt a futó. Ezzel az eddigi futóversenyek sorában mindenképpen rekordként könyvelhető el a létszám, és remélhetőleg a jó hangulat is!

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és a védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre, s hogy bemutassa a somogyi erdő, s ezen keresztül a természet szépségeit.

A SEFAG Zrt. vár mindenkit szeretettel a rendezvényen a somogyi erdőben jövőre is!

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Tévhitek a faablakokról

Következő cikk

Steico farost szigetelés roadshow



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések