FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tévhitek a faablakokról

A faablakok körül rengeteg tévhit kering, amelyek megakadályozzák, hogy Ön a legjobb döntést hozza meg az otthona számára, amikor ablakot választ. Lássuk az igazságot a tévhitek helyett!

TÉVHIT #1

A faablak vetemedik

TÉNY:

A faablakok gyártása az elmúlt évtizedekben rengeteget fejlődött, ennek során a vetemedés problémáját is kiküszöbölték. Ma egy faablakra akár 10 év garanciát is vállalnak szövetségünk tagjai, melynek során a faablakon semmiféle elváltozás nem lesz, a műanyag viszont megállíthatatlanul sárgulni kezd.

TÉVHIT #2

A faablakot rendszeresen kezelni, festeni kell

TÉNY:

A faablakok fenntartása is rengeteget fejlődött az utóbbi évtizedekben. A helyesen kezelt faablak sokkal hosszabb ideig tartja eredeti színét és állapotát, mint a műanyag, de fenntartása nem igényel külön erőfeszítést.

TÉVHIT #3

A faablak nem szigetel úgy, mint a műanyag

TÉNY:

A műanyag ablakoknál nagy problémát okoz a hőhidak kialakulása, ami miatt elindulhat a penészesedés, algásodás folyamata. Ezzel szemben a fa természetes anyag, tökéletes választás a kinti és a benti világ összekapcsolására. Nagyon jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, energiatakarékos megoldás.

TÉVHIT #4

A faablak nem illik minden stílushoz

TÉNY:

Manapság már bármilyen elképzeléshez igazodó faablak gyártható! A fa hatalmas rugalmasságot tesz lehetővé a tervezésben és a formák kialakításában, a modern berendezéseknek köszönhetően nincsenek korlátok.

TÉVHIT #5

A műanyag ablak jobb a környezet számára, mert a gyártásánál kevesebb energiát fogyasztunk, és újrahasznosít­hatjuk az életciklus végén.

TÉNY:

A műanyag tönkreteszi a környezetünket, a PVC valószínűleg a legrosszabb létező anyag. Előállítása nagy hatású ökológiai folyamat, amely egyáltalán nem környezetbarát, gyártása során például dioxin kerül a levegőbe. Az újrahasznosítása jelenleg megoldatlan probléma. Ezzel szemben a faablakok gyártására kivágott fákat újrapótolják, és minél több fát használunk, minél több az erdő, annál kevesebb lesz a szén-dioxid.

TÉVHIT #6

A faablak nem tud többet, mint a műanyag ablak, mégis sokkal drágább

TÉNY:

A faablak szebb, tartósabb, jobb hőszigetelő, mint a műanyag, előállítása nem károsítja a környezetet. Az ára hosszú távon megtérül, hiszen egy otthont nem csak pár évre teremtünk, hanem hosszú évtizedekre, és a faablakok visszahozzák az árukat, amikor még az unokái is ugyanazt a fakeretet simítják végig, mint Ön.

forrás: ablakválasztás.hu

Előző cikk

Fából készült iglu szaunák

Következő cikk

Rekordszámú futó a Nyárköszöntő futóversenyen a ZselicbenStihl
(x) hirdetés