FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 187., 2023/29.

Egy igazán ritka hazai faj: a rákosi vipera / Vadasparki túra – Hiúz / A Senior Sportkavalkád mozgalmas eseményén jártunk… / Fenntartható visszafejlődés – Palásti Géza késkészítő mester / Élet a szarvasfarmon – Dámborjak születése

Egy igazán ritka hazai faj: a rákosi vipera

A rákosi vipera napjainkban kizárólag Magyarországon és Erdélyben előforduló, rendkívül ritka mérges kígyó. A Kárpát-medence faunájának elismerten legveszélyeztetettebb állata. A 2004 óta működő Rákosivipera-védelmi Központ kulcsfontosságú szerepet játszik a kipusztulás szélére került faj megmentésében.

Vadasparki túra – Hiúz

A hiúz hazánkban roppant ritka macskafélének számít, s mivel rendkívül rejtőzködő, így nagy valószínűséggel csak a vadasparkban találkozhatunk vele.

A Senior Sportkavalkád mozgalmas eseményén jártunk…

Az Újkazinci Baráti Kör lokális közösségépítő munkásságáról már beszámoltunk korábbi adásainkban. A vidám társaság idén is népes szépkorú vendégsereget mozgatott meg a Senior Sportkavalkád keretében.

Fenntartható visszafejlődés – Palásti Géza késkészítő mester

Minden gazda elengedhetetlen eszköze a kés. Mai adásunkban a Tulipános Tanyára látogató, a késkészítő szakmát mesteri szinten művelő Palásti Gézával beszélgettünk. A mester színes egyéniségét tükrözi, hogy a kések mellett előszeretettel költ verseket, valamint a zenéhez is remek érzéke van. Géza bácsival a tanya gazdája, Sipos Mihály beszélgetett.

Élet a szarvasfarmon – Dámborjak születése

Elérkezett a nyári időszak egyik legfontosabb mozzanata. Az új gímszarvas generáció világra jötte után immár a forró, napsütötte réteken kalandozhatnak az első lépéseiket megtevő, ifjú dámborjak is.

A teljes adás (26:00)

– Egy igazán ritka hazai faj: a rákosi vipera
– Vadasparki túra – Hiúz
– A Senior Sportkavalkád mozgalmas eseményén jártunk…
– Fenntartható visszafejlődés – Palásti Géza késkészítő mester
– Élet a szarvasfarmon – Dámborjak születése

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Lombkoronasétány norvég módra

Következő cikk

Erdei vízvétel, erdei forrásokStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések