FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Teniszpálya fakupolás fedése

Brazíliában a Victor Ortiz Architecture bemutatta a GS teniszpálya fa-fedésének terveit a brazíliai Mato Grosso városában. A projekt Cuiabá városában tervezik, és az ország legnagyobb faszerkezetű fedésével bíró privát teniszpályája lesz. Az anyaghatékonyságra, az innovatív szerkezeti megoldásokra és a fenntartható tervezésre összpontosító mérnöki teljesítmény az építészeti leleményesség határait feszegeti.

A tengeri sünök sugárirányú szerkezetéből merítve ihletet, a tervezés forradalmasítja az egyenes fagerendák segítségével történő ívek elérésének koncepcióját. A cél egy olyan tér létrehozása volt, amely nemcsak az anyaghatékonyságot maximalizálja, hanem lenyűgöző fesztávokat is lehetővé tesz. Az aprólékos fejlesztés révén a csapat drámaian ívelt tetőt generál, kizárólag egyenes fagerendák felhasználásával.

A projektet a teniszpálya elsődleges funkcióján túlmenően további kényelmi funkciókkal tervezték, amelyek növelik a vonzerejét. A sportcsarnok teljes wellnessrészleggel, jól felszerelt öltözőkkel, ipari konyhával és helyi növényeket bemutató buja beltéri növény-dekorációval rendelkezik. Ez az átfogó megközelítés biztosítja, hogy a tér a sportolók és a nézők igényeit egyaránt kielégíti, holisztikus élményt nyújtva a pálya határain túl is.

Victor Ortiz a GS teniszpálya tervezése és építése során egyaránt a fenntarthatóságot helyezte előtérbe. A hulladék minimalizálása a hatékony előgyártási technikák révén, valamint a természetes anyagok használatának hangsúlyozása révén a projekt a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettséget mutatja. A fenntartható gyakorlatok beépítésével az építészek célja egy olyan maradandó örökség létrehozása volt, amely harmonizál a környezetével, és pozitívan járul hozzá a helyi ökoszisztémához.

A GS teniszpálya rögtön felismerhető lesz a csodálatos kupolás fatetőjéről, amelyet Victor Ortiz a Structure Craft mérnökökkel és a Timbau Estruturas-szal közösen tervezett. Ez a lenyűgöző, 2500 négyzetméteres területen elterülő építészeti bravúr az egész teret magába foglalja. A szerkezetet precízen és a részletekre való odafigyeléssel készítik el, hogy vizuálisan feltűnő fókuszpontot hozzon létre, amely panorámás, ritmikus faanyaggal öleli körül a teret.

A GS teniszpálya ötszáz néző befogadására alkalmas, így a látogatók számára magával ragadó és magával ragadó élményt nyújt. Az átgondoltan megtervezett ülőhelyek elrendezése lehetővé teszi a pályára való akadálytalan kilátást, így a rajongók minden nézőpontból élvezhetik a játékot. Ez a részletekre fordított figyelem olyan befogadó légkört teremt, amely a nézők között a közösség érzését erősíti.

szerk/ford: Tóth János, forrás: designboom

Előző cikk

Hazai munkaerőpiac helyzete

Következő cikk

Athén környéki erdőtűz



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések