FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

75 éves a J.u.A. Frischeis

Európa egyik vezető fakereskedelmi vállalata eseménydús múltra tekint vissza. Ami 1948-ban kezdődött Stockerauban a Josef és Antonia Frischeis házaspár személyes elkötelezettségének és vállalkozói képességeinek köszönhetően, ma a fafeldolgozó ipar erős partnereként áll, két kontinensen 72 telephellyel.

Alsó-Ausztriából a világba

Míg Josef és Antonia nagyrészt az osztrák fiókhálózat kialakításáért voltak felelősek, addig apja halála után fiuk, Josef vette át az irányítást. Haláláig látnoki módon irányította a vállalatot, és a vállalatot a nemzetközi színtérre vezette.

72 telephely, 3000 alkalmazott

Ma a JAF Group 72 telephelyen közel 3000 alkalmazottal Európában és Ázsiában tevékenykedik, és világszerte fával és faalapú anyagokkal kereskedik.
Az ácsok kibővített munkapadjaként nemcsak fával látják el őket, hanem a JAF Group a vonatkozó szolgáltatási funkciók széles skáláját is kínálja. Például a legkorszerűbb gépeken paneltermékeket vagy bútoralkatrészeket gyártanak. A vállalat tervezési kompetenciával, műszaki szakértelemmel és szolgáltatásokkal támogatja a faépítési projektek tervezését és megvalósítását. Az online területen az ügyfeleknek modern tervezési és tanácsadási eszközöket kínálnak.

“Ne ismerjen megállást”

“Vállalatunk alapítása óta nem ismer megállást” – magyarázza Werner Stix ügyvezető igazgató a jubileumi házvásár alkalmából. “Az elmúlt 75 évet a társadalmi felfordulások és a technológiai fejlődés jellemezte. Szolgáltatásainkkal felkaroljuk ügyfeleinket, és így együtt fejlesztjük tovább a faipart. A fával való építkezés és élet szakértőiként egy olyan építőanyag nagykövetei és szószólói vagyunk, amelynek korszaka még csak most kezdődött.”

A cég magyarországi képviseletét a JAF Holz Ungarn Kft. látja el 1999. óta.

szerk/ford: Tóth János, forrás: MeinBezirk

Előző cikk

Falvak fái - bevezető

Következő cikk

Brutális farongálás Siófoknál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések