FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forest Europe – erdők a jövőért

Néhány nappal a berlini FOREST EUROPE magas szintű politikai beszélgetőfórum előtt megjelent az új szakpolitikai összefoglaló “Erdők a jövőért: Hogyan támogathatja az erdők rugalmassága a fenntartható erdőgazdálkodást?”.

A szerzők, Marcus Lindner és Bernhard Wolfslehner az Európai Erdészeti Intézet (EFI) munkatársai kifejtik, hogy a szélsőséges éghajlati események és az erdeinkben gyakrabban előforduló nagyméretű zavarok hogyan befolyásolják a fenntartható erdőgazdálkodást (SFM).

Ebben a politikai összefoglalóban megértheti az erdők ellenálló képességének jelentését, és példákat ismerhet meg az ellenálló erdőrendszerek SFM-gyakorlatok révén történő fejlesztésére, miközben elismeri az európai erdők sokféleségét. Az erdők ellenálló képességének értékelésére egy jó eszköz is rendelkezésre áll: az erdők ellenálló képességét értékelő operatív keretrendszer (ORF) nyolc lépése. Ennek segítségével ellenőrizheti, hogy egy erdőrendszer különböző gazdálkodási forgatókönyvek esetén mennyire ellenálló az olyan zavarokkal szemben, mint a szélviharok vagy a kéregbogár kitörése.

ORF = operational forest resilience assessment framework

Tekintse meg az új politikai összefoglalót itt.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestEurope

Előző cikk

Forest Europe HLPD 2023

Következő cikk

Az erdő a mániája



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések