FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútoripari fejlesztés Vásárosnaményben

A Frontalit Kft. 298,34 millió forintból fejleszti szolgáltatását és konyhabútorgyártási technológiáját Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei telephelyén, Vásárosnaményban – közölte a vállalat.

A tájékoztatás szerint a bútor-, szőnyeg- és világítóberendezés-nagykereskedelemmel foglalkozó társaság elsődleges célja az exportra szánt konyhabútorok gyártásának növelése, illetve az egyedi üzletberendezés-gyártás fellendítése. Legfőbb célpiacaiként Németországot, az Egyesült Államokat és Izraelt nevezte meg a cég.

A beruházás alatt megépítenek és üzembe helyeznek egy raktárépületet, valamint a technológiai korszerűsítést eredményező eszközöket szereznek be. Emellett informatikai fejlesztést, üzleti és stratégiai tanácsadást és képzést, valamint informatikai oktatást valósítanak meg. A társaság tervei szerint 10-12 fős létszámbővítésre lesz szükség – írták.

A projekt teljesítéséhez a Frontalit Kft. az Európai Regionális Fejlesztési alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 208,84 forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott. A fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz keretében valósul meg, várhatóan szeptember 30-ig.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság tavaly 32, 2021-ben 21 munkavállalót foglalkoztatott. Jelenleg már 41 fő a létszám. A 2022-es üzleti évben a cég nettó árbevétele 4,097 milliárd forint, egy évvel korábban 5,007 milliárd forint volt, adózott eredménye 2022-ben 591,92 millió forintot, 2021-ben 712,98 millió forintot tett ki.

forrás: MTI 08-16

Előző cikk

Viharkárok az Alpokban

Következő cikk

Bútorgyári beruházás Mezőberényben



Stihl
(x) hirdetés