FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elektromos kerékpárok a Zselicben

Immáron az ország 12 tájegységén kerékpározhatunk az Aktív Magyarország jóvoltából elektromos kerékpárral, legújabban a Zselic erdei lankáin.

Az Aktív Magyarország nemrégiben indított útjára több kerékpáros programot is, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel együttműködésben. A programok célja, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerekezés élményét, s fedezzék fel az erdei látnivalókat és nem utolsó sorban elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.

Az E-bringatúra program keretében a turisták a több, mint 200 bicajos flottával az ország 12 tájegységén – Börzsöny, Cserehát, Dél-Bükk, Dél-Zala, Dunakanyar, Észak-Bükk, Fertő-Táj, Mecsek-Villány, Őrség és Vendvidék, Pilis és Budai hegység, Tokaj-Zemplén és a legújabbként a Zselic – vehetnek részt vezetett, kedvezményes áru elektromos bringatúrákon. A www.ebringatura.hu felületen helyszínre, túra hosszra, időpontra szűrve is ki tudjuk választani a túrákat. A részvételi díj a túra hosszától és tájegységtől függően 6-14 ezer forint/fő közötti.

A legújabb tájegységre, a Zselicbe nemrégiben érkeztek meg azok a rásegítéses elektromos kerékpárok,  amelyekkel a túrák zajlanak. A havonta 8 vezetett kerékpártúra 3 különböző nehézségű szakaszon indul, a csodás Zselici tájakon, a Kaposvárhoz közeli erdőségben. Ha valaki a meghirdetett túrakon kívül szeretne tekerni az erdőben, a bicajokat ki is lehet bérelni a Kardosfa Hotelben és a Bőszénfai Szarvasfarmon, a kiegészítőkkel, azaz sisakkal, zárral és láthatósági mellénnyel együtt. A két létesítmény összefogásában közös csomagajánlatot is igénybe vehetünk,  amelyben ajánlott erdei útvonalak, izgalmas programok, finom ételek is várják a kerékpárosokat.


Az elmúlt években egyre népszerűbb elektromos kerékpár a természetben, erdei környezetben is kiváló, hiszen többnyire különösebb erőfeszítés nélkül járhatjuk utunk, s közben meglátogathatunk egy-egy erdei attrakciót vagy éttermet is. Az elektromos kerékpár egyesíti a mozgás és a szabadság örömét, aminek a nagy távok, a meredek emelkedők vagy az edzettségi állapot sem szabhat határt, s így több generáció és többféle edzettségi szintű kerekesek is tudnak gond nélkül együtt haladni.

Jó kalandozást kívánunk!

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Erdei viharkárok Ausztriában és Szlovéniában

Következő cikk

Szociális tűzifa - Sárosd



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések