FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

AGANCSOZÓ – új társasjáték

Már megvásárolható a SEFAG Zrt. egyik erdésze ötlete nyomán készült társasjáték, amellyel az erdő életközösségébe és az agancsozás körüli izgalmas világba pillanthatunk be a játék közben.

Minden rosszban van valami jó… Bármilyen furcsa, még a járvány időszaka is eredményezett értéket! Szutyányi Ákos, a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének kerületvezető erdésze ugyanis ekkor határozta el, hogy családja számára összeállít egy egyszerű társasjátékot…

Az elhatározásból és az első, kézzel skiccelt játéktérből mára játszva oktató, de ugyanakkor fordulatos és a mai korban népszerű elemekkel is tarkított komplett, minősített társasjáték lett. Köszönhető ez az erdész kitartásának, a kiváló grafikus munkájának, és a SEFAG Zrt. támogatásának is.

Az Agancsozó egy olyan izgalmas társasjáték, ahol a gím-, és dámszarvasok által lehullatott agancsokat kell összegyűjteni a játék alatt. Az nyer, aki a játék végéig a legtöbb agancsot gyűjti, és vissza is ér a kiinduló állomására. A játékosoknak különböző képességeik vannak, amelyeket alkalmazhatnak a játék során és dobókocka segítségével haladhatnak a térképen, valamint akciókártyák segítségével irányíthatják a játék menetét, illetve a hátráltathatják is egymást.
Háromféle játékmenetet találtunk ki a játékosok számára, különböző nehézségi fokban, de kombinálhatóak, variálhatóak is a játékelemek, hogy mindenki a saját szája íze szerint játszhasson.
A játékkal nem titkolt szándék az oktatás is, hiszen mint tudjuk, az agancsgyűjtés engedélyhez kötött tevékenység, de a játék közben megismerhetjük az erdőt és a vadon élő állatokat is.

Ahogy az ötletgazda is mondja „…egy társasjáték, amely szemléletet formálhat, ismereteket közölhet, így élvezetes, játékos formában a természet tiszteletére taníthatja a gyermekeket. … Számos barátunkat és a gyermekeiket vontuk be a tesztelésbe, kíváncsian figyeltem a reakciókat, kikértem a véleményüket, folyamatosan igazítottuk, variáltuk a szabályokat, míg végül összeállt a kép.”

Persze a játékot nem csupán gyermekeknek ajánljuk, hiszen – mint ahogy a tesztelések során is kiderült – akár több generáció is tud együtt játszani, s izgalmat nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. „…Többen felvetették, miért nem a kor szellemének megfelelő, digitális formában alkottuk meg a játékot. Erre a válaszom nagyon egyszerű. A digitális verzió meg sem fordult a fejemben, mert a célom éppen az, hogy a játék mellett összehozzam a családtagokat, a szülőket és a gyermekeket, illetve a barátokat és a közös szórakozás jegyében értékes perceket tölthessenek el együtt…” – mondja az erdész. Az Agancsozó egy olyan izgalmas társasjáték, ahol a gím-, és dámszarvasok által lehullatott agancsokat kell összegyűjteni a játék alatt. Az nyer, aki a játék végéig a legtöbb agancsot gyűjti, és vissza is ér a kiinduló állomására. A játékosoknak különböző képességeik vannak, amelyeket alkalmazhatnak a játék során és dobókocka segítségével haladhatnak a térképen, valamint akciókártyák segítségével irányíthatják a játék menetét, illetve a hátráltathatják is egymást.
Háromféle játékmenetet találtunk ki a játékosok számára, különböző nehézségi fokban, de kombinálhatóak, variálhatóak is a játékelemek, hogy mindenki a saját szája íze szerint játszhasson.
A játékkal nem titkolt szándék az oktatás is, hiszen mint tudjuk, az agancsgyűjtés engedélyhez kötött tevékenység, de a játék közben megismerhetjük az erdőt és a vadon élő állatokat is.

A társasjáték egyelőre a SEFAG Zrt. Vadászboltjában, valamint a Zselici Csillagpark és a Hotel Kardosfa ajándékboltjában kapható, de rövidesen egyre több játékboltba és vadászboltba is eljut.

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Német Erdők Napjai

Következő cikk

Tűzifa piac - mérsékelt kereslet



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések