FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdei Delikátesz

Az Erdei Delikátesz üzletek működésének célja, hogy fellendítsék a hazai vadhúsfogyasztást, a magyar emberek megismerkedjenek az erdei ínyencségekkel, illetve számukra is elérhető legyen egy helyen az a termékkínálat, amelyet máshol nem vásárolhatnak meg kedvező áron.

A hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar emberek kevés vadhúst fogyasztanak. Több tényezőt sorolhatunk fel, amely a kialakult helyzetet előidézi. Problémát jelent, hogy a nagyobb áruházláncok magas áron kínálják a jó minőségű termékeket. Az árat erősen meghatározza, hogy szezonális termékről, illetve prémium minőségű húsról van szó. A másik probléma, hogy nem mindegy, milyen időszakban, mennyi idősen elejtett állat húsát vásároljuk meg, mert a vadhús ízét ez nagymértékben befolyásolja. A magyarországi háziasszonyok kis százaléka ismeri azokat a nem nehéz, ámde kevésbé népszerű recepteket, amelyekkel ízletes ételt varázsolhatnak az asztalra. Tovább nehezíti a helyzetet az emberek vadászatról alkotott negatív véleménye. A sorokat olvasva beláthatjuk, hogy rengeteg ok befolyásolja azt, hogy hazánkban milyen kismértékű a vadhúsfogyasztás. Így bőven akad tennivaló annak érdekében, hogy a mutatók megváltozzanak, az emberek megismerjék, megszeressék, és kedvező áron beszerezhessék a hazánkban feldolgozott vadat.

A hazai fellendítés érdekét – annak indulásakor – a Bitay Márton Örs által, államtitkári megbízása idején nagymértékben támogatott Erdei Delikátesz hűen szolgálja. Az első üzletet Székesfehérváron, 2014. december 19-én nyitotta meg a VADEX Mezőföldi Zrt. A második Erdei Delikátesz Miskolcon nyílt, illetve franchise rendszerben terjeszkedik tovább a bolthálózat, amelyet vállalkozók fognak működtetni. A boltokban nem csak a kiváló minőségű, hazánkban feldolgozott vadhús kapható, hanem ezen kívül vadételekhez felhasználható fűszereket, lekvárokat, gombákat, szalámikat, borokat, további erdei finomságokat is megvásárolhatunk.

A következő lépcsőfok a siker útján, hogy az ügy érdekében dr. Fazekas Sándor (akkori) földművelésügyi miniszter soponyai vadhúsfeldolgozó üzembe történő látogatásakor közös célokat tűzött ki a VADEX Mezőföldi Zrt.-vel, amelynek egyik fontos eleme az üzem korszerűsítése, kapacitásának bővítése.

Várjuk franchise partnerek jelentkezését!

Erdei Delikátesz Székesfehérvár
/Székesfehérvár, Jancsár köz 2./

forrás: VADEX Zrt.

Előző cikk

Erdőlátogatási korlátozás - Vadex

Következő cikk

Somogyi vadétel-főzők győzelmeStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Németh Imre [89]

Életének 89. évében, június 14-én elhunyt Németh Imre, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Decrett József-emlékéremmel kitüntetett…